Etusivu

PERJANTAISIN klo11-13
 KAIKEN KANSAN RUOKAILU
(Helmikuussa 2019 vain ruokapussien jako klo. 11-12, ei ruokailua)

  Linjastosta ruoka 5€ 
-liha, kala tai lihajaloste
-lisukkeet, salaatit ym. (kuva)
-kalja, maidot, piimä ja vesi
-leivät, levitteet

Kotiin vietäväksi keittoruoka litra 2,50€


    ILMAINEN DIAKONIARUOKAJAKO JOKA PERJANTAI KLO 11-13                    TORSTAISIN klo11:00 
KAIKEN KUNTOSILLE -KUNTOPIIRI, 
KUNTOON KATSOMATTA

Ohjaajana Paula Korpela

On aikaa yhdessäoloon, 
hyvään oloon!

Israelin lippu


Hei, nuori -nuori aikuinen!
Kiinnostaako Kristillinen elämänkatsomus, -hauaisitko kysyä asioita?
Tule mukaan ja jaa ajatuksesi, etsitään yhdessä vastauksia kysymyksiisi!

Tästä Nuorten Puro-illat ja seurakunnan Facebook- sivustolle 
Tervetuloa palvelevaan seurakuntakotiin!

Lisäkuja 1, 85500 NivalaSeurakuntakodin yhteys on virvoittavaa arjenkin keskellä!

Tiesithän, että kaikki seurakuntamme tilaisuudet ovat kaikille avoimet, -kaikki olette tervetulleita!
Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi:
"Tässä on vettä. Estääkö mikään kastamasta minua?" 
Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista." Hoviherra vastasi:
"Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika." 
Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet. 
Kun he olivat nousseet vedestä, Herran Henki tempasi Filippoksen pois.
Hoviherra ei enää nähnyt häntä mutta jatkoi iloisena matkaansa. Apt.8:36-

RAAMATTU ILMOITTAA ILOSANOMAN; JOKA USKOO JA KASTETAAN SE PELASTUU

Kun kaikkea kansaa kastettiin ja myös Jeesus otti kasteen, tapahtui hänen rukoillessaan,
että taivas aukeni ja Pyhä Henki tuli hänen päälleen ruumiillisessa muodossa, kuin kyyhkynen.
Taivaasta kuului ääni: "Sinä olet minun rakas Poikani, sinuun minä olen mielistynyt."
Luukas 3:21,22

Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
Markus 16:16

Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että Jumala on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt, tämän Jeesuksen, jonka te ristiin naulitsitte. Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?" Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu." Ja monilla muillakin sanoilla hän 
vakaasti todisti; ja hän kehotti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta". Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua. Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa.

Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että Jumala on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt, tämän Jeesuksen, jonka te ristiin naulitsitte. Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?" Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu." Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehotti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta". Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua. Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa.
Apostolienteot 2:36-42


USEIN KYSYTTYÄ

Paljonko helluntalaisia on?

Helluntalaisia on Suomessa noin 45 400 jäsentä (lähde: Seurakuntaopas 2006).
Helluntaiherätyksen alkaessa Suomessa tavoitteena oli tuoda, tai palauttaa liikkeelle ominainen näkemys alkukristillisyydestä kaikkiin kristillisiin kirkkokuntiin, mutta usein tällainen ajatus kohtasi vastustusta. Siksi helluntaiherätys päätyi perustamaan paikallisseurakuntia, jotka toimivat yhdistyspohjalta. Seurakuntien taustalla toimii rukoushuoneyhdistyksiä, jotka vastaavat seurakuntien taloudellisista asioista. Vuonna 2002 Suomen uskonnonvapauslain uudistuksen ohella perustettiin Suomen Helluntaikirkko, joka ei ole yhdistys vaan uskonnollinen yhdyskunta Suomen lain edessä. Yhdyskuntamalli toimii yhdistysten rinnalla, joten osa helluntailaisista kuuluu helluntaikirkkoon (jäseniä vuoden 2007 lopussa 3251, osa luterilaiseen kirkkoon ja osa ei kuulu kumpaankaan. Suomessa on noin 250 helluntaiseurakuntaa. Lisäksi suomenkielisiä helluntaiseurakuntia löytyy muun muassa Australiasta, Floridasta, Espanjasta, Kanadasta ja Ruotsista.

Helluntaiherätys eli helluntailaisuus on suurin kristinuskon protestanttisista suunnista maailmassa.
Helluntaiherätys sai alkunsa 1900-luvun alkuvuosina Yhdysvalloissa Kansasissa ja Los Angelesissa. Helluntaiherätyksen syntymiseen ja sen omaksumiin opillisiin näkemyksiin vaikuttivat merkittävästi metodistit ja pyhitysliike.

Perinteiseen helluntailaisuuteen arvioidaan kuuluvan 115 miljoonaa jäsentä koko maailmassa.
Jos lukuun lasketaan myös helluntailaisuuteen pohjautuvat karismaattiset ja uus­karismaattiset liikkeet, oli helluntailaisten kokonaismäärä vuonna 2001 noin 345 miljoonaa. Liikkeen kasvu on kuitenkin ollut niin suurta, että nykyisin helluntalais-karismaattiseen liikkeeseen lasketaan kuuluvan jo yli neljännes maailman n. 2 miljardista kristitystä, eli yli 500 miljoonaa. Lukumäärät tosin vaihtelevat laskijasta riippuen merkittävästikin, sillä jo vuonna 2000 toisaalla määriteltiin liikkeen kannattajia olevan n. 550 miljoonaa. Karismaattinen liike vaikuttaa vanhoissa kirkkokunnissa, kuten katolisessa ja luterilaisessa kirkkokunnassa. Uuskarismaatikot ovat jääneet pääasiassa itsenäisiksi liikkeiksi eivätkä ole liittyneet mihinkään olemassa olevaan kirkkokuntaan. Kaikkia protestantteja on yhteensä noin 376 miljoonaa jäsentä. (wikipedia)

Viimeisimmät tiedot on Kiinassa 150miljoonaa Kristittyä vuona 2015 ja luku kasvaa päivittäen vauhdilla.
Erityisen voimakkaasti helluntailaisuus kasvaa kolmannessa maailmassa ja eniten helluntailaisia onkin Kiinassa ja Brasiliassa.

Hyvä Sanoma palvelu 2010
Opillisesti Suomen helluntaiherätys on lähinnä yksi haara maailmalla vallitsevista suuntauksista. Pohjois-Amerikassa vaikuttava Assemblies of God on neljän suurimman haaran joukkoon kuuluva ja on opillisesti lähinnä Suomen helluntaiherätystä. Suomessa helluntaiherätyksen opin on usein kuvailtu sisältävän uskosta vanhurskauttamisen luterilaisilta, pyhityksen metodisteilta, kastekäsityksen baptisteilta ja omanaan opin Pyhästä Hengestä. Jos kuitenkin luterilainen uskosta vanhurskauttaminen määritellään ev.lut. Tunnustuskirjojen ja Martti Lutherin mukaan, helluntailainen uskosta vanhurskauttamisen oppi eroaa monella tavalla luterilaisesta, koska usko käsitetään näissä opinsuunnissa eri tavalla.

Helluntaiherätyksellä on
Helluntailiikkeen teologian mukaan jokaisella ihmisellä voi ja tulee olla henkilökohtainen suhde Jumalaan. Se syntyy, kun uskoo Jeesukseen ja hänen sovituskuolemaansa, mitä helluntaiseurakunnissa kutsutaan uskoontuloksi. Uskoontulo voi olla tiettynä hetkenä tapahtunut kokemus tai pitkäaikainen prosessi. Uskoontullut ihminen kastetaan seurakunnassa upottamalla, ja hän liittyy samalla paikallisen seurakunnan jäseneksi. Helluntaiherätyksessä nähdään tärkeäksi, että jokainen uskova saa kokea myös Pyhän Hengen kasteen henkilökohtaisesti. Se on yleensä tunnepitoinen kokemus, johon liittyy usein kielilläpuhumisen armolahjan saaminen.

Helluntaiherätyksellä on
Juhannuskonferenssi-nimiset kesäjuhlat juhannuksena Keuruun Ison Kirjan alueella. Iso Kirja on Suomen helluntaiherätyksen raamattukoulu ja kristillinen kansanopisto. Opistolla voi suorittaa sekä lyhyitä kursseja että pitempiä useamman vuoden opintokokonaisuuksia.

Koska helluntaiherätys on
Suomessa melko suuri liike, on sen jäsenten joukosta noussut myös eräitä julkisuuden henkilöitä, kuten Mika Poutala, Toimi Kankaanniemi, Sari Essayah, Keijo Leppänen, Mika Niikko sekä McLaren-formulatallin lääkärinä toiminut Aki Hintsa. Julkisuuteen on liikkeen saarnaajista ja julistajista noussut varsinkin Niilo Yli-Vainio (1920–1981).


Nivalan helluntaiseurakunta
-Sanassa palveleva seurakunta-
Perustettu 08.07.1951