Fida International
Maailman ääret saavutettavissa!


Fida ja Lunette yhteistyöhön

Tiesitkö, että kuukautissuojien puute voi estää tyttöjen koulunkäynnin maailman köyhimmillä alueilla? Fida alkaa ratkoa ongelmaa Tansaniassa yhdessä suomalaisen kuukuppifirma Luneten kanssa.
(Kuva:Lunette) Lääketieteellisestä silikonista valmistettu kuukautiskuppi on turvallinen käyttää, ja se desinfioidaan keittämällä. Pesu kuluttaa vähemmän vettä kuin esimerkiksi kestositeiden. Vuosia kestävänä vaihtoehtona kuppi vähentää perheiden kuukautissuojiin liittyviä kuluja.
Lunette ja sen kenialainen yhteistyökumppani The Cup kouluttavat Fidan Mwanzan alueen työntekijät kuukautiskuppien käyttöön ja Fida hankkii niitä tytöille jaettavaksi.
 Mwanzan hanketta voi tukea ryhtymällä kummiksi.

Bangladeshin slummikoulu menestyy

Dhakan slummissa Fidan hankkeen yhteydessä toimivan koulun oppilaat ovat yltäneet erinomaisiin koetuloksiin. Suomalaisten kummien tukema koulu on paikallisen Assemblies of God -seurakunnan, Fidan ja Hesburgerin yhteistyön hedelmä.
 – Koulun missiona on tarjota koulutusta slummin lapsille. Koulussa on nyt 430 oppilasta, Fidan Bangladeshin toiminnanjohtaja George L. Boidya kertoo.
Joy & Hope -niminen koulu tarjoaa oppilaille ilmaisen opetuksen, opetusmateriaalin, lounaan, terveystarkastukset sekä sairaanhoidon.
Koulu toimii 30 työntekijän voimin, ja sitä voidaan pitää monella mittarilla yhtenä alueen parhaista kouluista. Opetus on kilpailukykyinen tasokkaiden yksityiskoulujen kanssa, julkisista kouluista puhumattakaan.
– Koulun opetuksen laatu on huomattavasti korkeampi kuin muissa Bangladeshin kouluissa. Sekä opettajat että oppilaat työskentelevät määrätietoisesti saavuttaakseen tavoitteensa.
– Vuoden kohokohta oli se, kun viidennen luokan oppilaista 23 osallistui loppukokeeseen. He kaikki saivat arvosanaksi A+ (paras arvosana) ja peräti seitsemän sai valtion stipendin jatko-opintoja varten. Se mahdollistaa maksuttoman koulunkäynnin kahdeksanteen luokkaan asti, Boidya iloitsee.
Dhakassa 126 slummilasta etsii omaa kummia. Olisitko sinä yksi heistä?
Tuhannet vammaiset lapset ovat päässeet avun piiriin Tansaniassa.
Kiitos lahjoittajille!


Sunita-äiti patistaa lapsensa kouluun, vaikka töistä saisi enemmän rahaa.
Fidan työ tavoittaa köyhistä köyhimmät.

Suloinen on valo, silmät iloitsevat nähdessään auringon. (Saarn.11:7)

Helluntailaisuudesta ja karismaattisesta kristillisyydestä on tänä vuonna keskusteltu useampaankin otteeseen julkisuudessa. On ollut surullista kuulla väärinkäytöksistä ja laiminlyönneistä. 
     Samalla kuitenkin tiedämme, että helluntailaisuudella on myös toisenlaiset kasvot. Ne näkyvät vaikkapa lähetystyössä.
     Ensimmäiset helluntaiuskovat jo yli 100 vuotta sitten näkivät köyhää kotimaataan kauemmas ja lähtivät lähetystyöhön. Sadat helluntailähetit ovat jättäneet mukavuusalueen ja lähteneet rohkeasti liikkeelle toteuttaakseen lähetyskäskyä. Rakkaudesta Jeesukseen ja lähimmäiseen he ovat julistaneet pelastussanomaa ja auttaneet hädänalaisia.
     Lähetysrakkaus, vahva evankeliointinäky, vapaaehtoistyöhön ja vapaaehtoisiin lahjoituksiin perustuva seurakuntaelämä, herätysliikkeemme koulutus- ja kustannustoiminta sekä monipuolinen diakoniatyö ovat ilonaiheita, joista voi olla vähän ylpeäkin.
     Juhannuskonferenssissa saimme juhlia 100-vuotiasta Suomea, 500-vuotiasta uskopuhdistusta ja suomalaista uskoa. Mekin olemme armosta pelastetut! 
     Toivotan sinulle levollista ja siunattua kesää!
Harri Hakola, Fidan toiminnanjohtaja

Kiitosaihe: 99 kävi kasteella

Itä-Thaimaassa, Buriramin läänissä vietettiin muutama viikko sitten suurta juhlaa. Peräti 99 ihmistä kävi kasteella, ja aamukokouksessa oli mukana yli 300 ihmistä.
     Tämä on harvinaista Thaimaassa, jossa kristityt ovat edelleen hyvin pieni vähemmistö.
    "Koko läänissä uskovien ja seurakuntien määrä on kasvanut tasaisesti kymmenen vuoden aikana", kertoo Fidan aluejohtaja Ruut Mononen.
     Tällä hetkellä Buriramissa ei ole suomalaisia lähetystyöntekijöitä, mutta aiemmin Seppo ja Aila Tourunen ovat työskennelleet alueella. ■
Thaimaassa on vielä yli 80 saavuttamatonta kansanryhmää, ja väestöstä kristittyjä on vain hieman yli prosentti (kuva: Petra Kukkaro).

Syvännöt 68 vuotta Israelissa

Israelin valtio täytti toukokuussa 69 vuotta. Syvännön perhe aloitti uraa uurtavan raamattutyön Israelissa juutalaisvaltion perustamisen jälkeen. Perheen lapset, ja nyt jo lapsenlapset, ovat aktiivisesti jatkaneet työtä. Syvännön seniorisisaruksilla on kullakin oma näkynsä ja kutsumustyönsä, joka liittyy Jumalan Sanaan.
     Tuoreimmassa Fida-lehdessä on laaja kooste Syväntöjen perheen työstä. P
ostitamme kesäkuussa jokaiseeen helluntaiseurakuntaan lehdestä viisi mallikappaletta. Hyviä lukuhetkiä! ■
Helluntailähetystyöhön on vuosikymmenien ajan kuulunut rakkaus Israelia ja juutalaisia kohtaan (kuva: Helmi Laidinen).

Tervetuloa katulasten seurakuntaan

Kenian pääkaupungissa Nairobissa elää noin 60 000 katulasta. Heidän arkeaan ovat nälkä, työnteko, väkivalta, hyväksikäyttö ja liiman haistelu.
     Fida ja Kenian Full Gospel -helluntaikirkko auttavat katulapsia Maisha Poa -katulapsikeskuksessa. Sen tiloissa kokoontuu myös katulasten seurakunta. Omaperäinen seurakunta haluaa noudattaa Jeesuksen käskyä 'Antakaa lasten tulla tyköni'.
     "Jeesus tuli kadoksissa olevien, vähimpien ja viimeisten luo. Katulapset ovat juuri näitä. Tässä seurakunnassa he ovat tervetulleita sellaisina kuin ovat, vaikka haisevina", kertoo pastori Mary Muturi. ■
Levoton käytös ja resuinen ja likainen olemus sulkevat katulapsilta monen seurakunnan ovet. Maisha Poaan he ovat tervetulleita (kuva: Arto Karvonen).

Sam Tuokkola In memoriam

Lähetystyöntekijä Sam Tuokkola menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen 27.4. kotonaan Etiopiassa. Vaimonsa Päivin kanssa Sam ehti kouluttaa Tansaniassa ja Etiopiassa satoja puskapappeja eli köyhien maaseutukylien evankelistoja ja pastoreita. Lue muistokirjoitus Sam Tuokkolasta Fidan verkkosivuilta. ■
Tuokkolat ovat kouluttaneet seurakuntaisuttajia islaminuskoisilla alueilla oromo-heimon parissa Etiopiassa (kuva: Tuokkoloiden albumi).

Rukousaiheita seurakunnallesi

>>> Thaimaan saavuttamattomat kansanryhmät. 
>>> Katulasten fyysinen, henkinen ja hengellinen pelastuminen.
>>> Siunausta ja täsmäjohdatusta juutalaistyössä oleville läheteille.
>>> Seurakuntakasvua ja evankeliumin voittoja Etiopiassa.
>>> Leppoisaa ja virkistävää kesälomaa kaikille läheteille. 
View this email in your browser


Lahjoittajien tuella Fida auttaa Sunitan kaltaisia heikoimmassa asemassa eläviä perheitä Nepalin vuoristoseudulla.

Lapset ovat Sunitan aarre

Sunitan perheen kotitalo sortui kaksi vuotta sitten maanjäristyksessä. Kotikylä tuhoutui pahasti.

Sunita ja hänen miehensä maalaavat työkseen taloja, ja kuukausitulot jäävät alle sadan euron. Pienillä tuloilla pärjääminen on sinnittelyä. Oma perhe kuitenkin on tallessa.

- Minulla on nämä lapset, he ovat lopulta kaikista suurin aarre, Sunita sanoo ja nappaa Laxmin, 10, ja Promodin, 10, kainaloonsa.
 

Äiti toivoo lapsilleen parempaa


Pieni huoli Sunitaa kuitenkin painaa. Se, etteivät lapset opiskele tarpeeksi ahkerasti. Kotona äiti patistaa lapsia tekemään läksyjä, etteivät koulunkäynnin tarjoamat mahdollisuudet menisi hukkaan.

Täällä koulu nimittäin on etuoikeus; Sunita itse palasi auttamaan perhettään töissä ja jätti koulun kesken vain muutaman luokan jälkeen.

- Liian monet lapset tässä kylässä tekevät töitä, mutta ymmärrän sen, koska perheillä on puutetta ruuasta ja vaatteista, Sunita sanoo.

Mitä äiti sitten omille lapsilleen toivoo?

- Haluan, että he kävisivät koulunsa loppuun ja saisivat töitä. Heistä kasvaisi itsenäisiä aikuisia, ei sellaisia, jotka ovat kaikessa riippuvaisia toisista, Sunita sanoo.

Sinun avullasi voimme muuttaa myös muiden Sunitan kaltaisten perheiden tulevaisuuden. Esimerkiksi yhden lapsen koulunkäynti Nepalissa maksaa noin 40 euroa vuodessa.
Lahjoita 40 €

Ulkoministeriön arviosta käy ilmi, että Fida toimii ruohonjuuritasolla ja tavoittaa hyvin paikalliset ja kaikkein köyhimmätkin yhteisöt. Varojen käyttö on tehokasta ja apu menee perille. Lue lisää >

Tule kummiksi!

Etsimme kummeja Nepalin vuoristoseudun lapsille. Kummina voit tukea lasten koulunkäyntiä ja köyhimpien perheiden toimeentuloa. Kummius maksaa vain 15 euroa kuussa.
LIITY KUMMIKSI TÄSTÄ
View this email in your browser

Tansaniassa kehitysvammaisten lasten elämä on usein piileskelyä ja syrjintää. Fida on kahdentoista vuoden aikana auttanut tuhansia lapsia elämään ihmisarvoista arkea.

Lahjaksi ihmisarvoinen elämä

Vaikeasti cp-vammainen Said asuu äitinsä ja pikkuveljensä kanssa sukulaisten luona, koska isä on jättänyt heidät. Tansaniassa on valitettavan yleistä, että isä hylkää vammaisen lapsensa.

Kuusivuotias Said on täysin muiden avun varassa. Hän on oppinut kääntymään vatsalleen, mutta vielä hän ei pysty istumaan ilman tukea. Fidan tuella Said käy viikottain fysioterapiassa, jossa pyritään korjaamaan virheasentoja sekä tukemaan hänen fyysistä ja henkistä kehitystään.
 
Juuri nyt etsimme kummeja Saidille ja 14 muulle vammaiselle lapselle Tansaniassa.
Liity netissä: www.tulekummiksi.fi  tai soita: 010 505 7700

"Opiskelin it-taitoja ja työelämätaitoja Nepalgunjin nuorisokeskuksessa. Koulutus kasvatti itseluottamustani työnhaussa, kertoo nepalilainen Joseph. Kuva on otettu Fidan nuorisokeskuksesta Nepalista. Lue lisää työn tuloksista.

Lahjoita työhömme!


Esimerkkejä siitä, mitä teemme Tansaniassa:
75 € koulukuljetus
25 € liikkumista helpottavat jalkatuet
12 € fysioterapiaa yhdelle lapselle
Lahjoita verkossa

Seuraa Fidaa somessa: 

Tätä kaikkea saimme tuellasi aikaan vuonna 2016.

Katso viesti selaimessa

 
Hu creamailer header
 

Uutiskirje

helmikuu 2017

 
Masula netti1
 
 

Kiitos maailman lasten puolesta!

Haluamme jakaa muutaman tuloksen työstämme vuodelta 2016. Kiitos kuuluu uskollisille lahjoittajille.

Keniassa Kivaan kylässä kummilapsihankkeemme rakennutti vesiputkiston, jonka ansiosta 70% asukkaista saa nyt puhdasta vettä läheltä kotiaan. Lasten ei enää arvitse kantaa vettä pitkiä matkoja, ja suurin osa lapsista käy nyt säännöllisesti koulua.

Kongon demokraattisessa tasavallassa lähes kaksi miljoonaa ihmistä elää pakolaisena. He eivät voi palata kotiseuduilleen, koska väkivaltaiset sissiryhmät terrorisoivat kyliä. Olemme tukeneet yli 20 000 pakolaisen selviytymistä.

Tansaniassa 107 vammaisen lapsen terveys koheni niin paljon, että heidän kuntoutusohjelmansa voitiin lopettaa.

Itä-Afrikan alueella yli 1 500 lasta pääsi kouluun kummilapsihankkeissa.

Tuimme 27 koulua Nepalissa. Näissä kouluissa on 7 000 lasta, joista suurin osa on kastittomia daliteja.

 
 
 
 
Pohjois korea lapset
  

Merkittäviä tuloksia Pohjois-Koreassa

Olemme yksi harvoista järjestöistä, jotka toimivat Pohjois-Koreassa.

Kymmenen vuoden työ pohjoiskorealaisten lasten hampaiden hyväksi muutti hammashoitotapoja ja tutustutti lapset mm. fluorihammastahnaan. Hankkeemme tuotti niin merkittäviä tuloksia, että niistä julkaistiin erikoishammaslääketieteen väitöskirja.

Lue lisää sivuiltamme.

 
 
   
 
 
Harrin kuva
  

Arvostan tukeasi valtavasti!

Kuten voimme päivittäin uutisista nähdä, maailma on hyvin epäoikeudenmukainen paikka. Me Fidassa uskomme, että jokaisella lapsella on oikeus hyvään elämään omassa yhteisössään. Tuellasi olemme antaneet tuhansille lapsille ja nuorille uskoa elämään ja toivoa tulevaisuudesta. Rakkaus ohjaa tekemään tekoja tasa-arvoisemman maailman puolesta.

Usko, toivo ja rakkaus on toimiva yhtälö maailman parantamisessa. Vaikka emme voikaan pelastaa koko maailmaa, voimme sinun tuellasi pelastaa monen lapsen ja nuoren koko maailman.

Harri Hakola, toiminnanjohtaja

 
 
   
 
 
Lahjoita verkossa
  

Lahjoita ja tue työtämme

Lämmin kiitos tuestasi!

 
 
   
 
Facebook harmaa  Twitter harmaa  Instagram harmaa  Youtube harmaa
 
 
 

Fida International
PL 105, 00811 Helsinki
Käyntiosoite: Tulppatie 20
Asiakaspalvelu: 010 505 7777 | fida@fida.info

Kerro kaverille | Päivitä tilaustiedot

 
 
 

Osoitelähde: Fida Internationalin asiakasrekisteri, uutiskirjeen tilaajat.
Jos et halua meiltä enempää postia, pyydämme ilmoittamaan asiakaspalveluun, minkä tilauksen haluat lopettaa: fida@fida.info

Rahankeräyslupa: Keräyslupa RA/2016/761, voimassa 1.1.2017-31.12.2021 (koko Suomi paitsi Ahvenanmaa). Myöntänyt Poliisihallitus.

 


Nivalan helluntaiseurakunta 
- lähetystyötä tekevä seurakunta -
Perustettu 08.07.1951
Comments