Fida International

Jumala on siunannut pioneerilähetystyöntekijöiden kylvön. 
Katso viesti selaimessa
Istuttaja ei siis ole mitään, ei myöskään kastelija, vaan
kaikki on Jumalan kädessä, hän suo kasvun. (1.Kor. 3:7). 
Hyvä seurakuntakumppani!

Pari viikkoa sitten sain olla mukana Afrikan ja Pohjoismaiden helluntaiseurakuntien johtajien tapaamisessa, jossa oli osalistujia yhdeksästä Afrikan maasta. Mukaan oli kutsuttu edustajat niistä seurakunnista, jotka ovat syntyneet pohjoismaisen lähetystyön tuloksena.
     Paikalle tulleet pastorit ja vanhimmat edustivat noin 8 miljoonan helluntaiuskovan joukkoa! Ei voi muuta kuin olla kiitollinen Taivaan Isälle, miten Hän on siunannut sen kylvötyön, jonka pioneerilähetit aloittivat.
     Yhteinen lähetystyömme on täyttänyt taivasta afrikkalaisilla. Nyt he haluavat vuorostaan tehdä osansa ja lähettää lähettejä sinne, missä Jeesusta ei vielä tunneta. Tämän päivän lähetystyön ytimessä onkin innostaa ja varustaa suuria seurakuntaliikkeitä tekemään lähetystyötä.
     Tapaamisiin juuri alkaneessa Juhannuskonferenssissa Keuruulla! Lähetysjumalanpalvelus pidetään lauantaina kello 11. Saamme kuulla mielenkiintoisen puheen indonesialaiselta Shirley Siwiltä. Hän johtaa lähetyskoulua ja pioneerityötä, jonka tuloksena on syntynyt paljon seurakuntia saavuttamattomien ihmisryhmien pariin.
     Aurinkoista ja siunattua kesää!

Harri Hakola, Fidan toiminnanjohtaja

Aitoa iloa ja riemua paikallisen seurakunnan järjestämässä lastentilaisuudessa Albaniassa (kuva: Fidan arkisto).

Romanilasten kesäleireillä riittää iloa

Itä-Euroopan romanityössä eletään kesäsesonkia. Kesäkaudella järjestetään useita aktioita, joihin osallistuu kymmeniä vapaaehtoisia Suomesta. Monessa maassa järjestetään paikallisen kumppanin kanssa yhteistyössä myös lastenleirejä. Niihin olisi tulijoita enemmmän kuin voidaan ottaa.
     Leireillä romanilapset saavat hengellistä opetusta ja hyvää ruokaa. Monipuoliseen ohjelmaan kuuluu leikkejä, liikuntaa ja musiikkia. Muun ohjelman lomassa lapset kuulevat perustietoa terveys- ja hygienia-asioista. Leiriohjelma tutustuttaa lapsia myös romanikulttuuriiin ja vahvistaa heidän itsetuntoaan. 

Nepalissa on hengellistä herätystä samaan aikaan, kun lainsäändäntö kristittyjä kohtaan kiristyy. Kuvassa pieni kotiseurakunta (kuva: Fidan arkisto).

Raamattu ruokkii seurakuntakasvua 

Nepalin seurakunnat jatkavat kasvuaan, ja yksi selitys sille on raamattukoulujen kautta tapahtuva koulutus.
     Fida toimii yhteistyössä neljän nepalilaisen raamattukoulun kanssa, jotka tarjoavat vuosittain opintoja yli 200 tulevalle pastorille, seurakunnan istuttajalle ja evankelistalle.
     Fidan raamattu- ja lähetyskoulutuksen asiantuntija Ulf Strohbehn vieraili huhtikuussa Nepalissa ja tutustui paikallisen pastori Dependran työhön. Pastori on opiskellut Kathmandun raamattukoulussa ja perusti syyskuussa 2017 seurakunnan pääkaupungin laitamille. Ensimmäisen puolen vuoden aikana hän kastoi 57 hindutaustasta uskoon tullutta henkilöä.
     ”Ylistyksen alkaessa vihaiset naapurit heittelivät kiviä kirkon peltikatolle. Meteli oli valtava ja päättyi vasta siinä vaiheessa, kun kaksi seurakunnan rukoustaistelijatarta menivät ulos. Naiset nostivat kätensä ylös ja rukoilivat varjelusta seurakunnan ylle”, Strohbehn kertoo. 
     ”Kokouksen jälkeen rukoiltiin neljän hindun puolesta, jotka eivät olleet koskaan käyneet seurakunnassa. Todistimme myös, kuinka henkilöt, jotka olivat riivaajien vallassa, pääsivät vapauteen.”
 

Seurakuntayhteyspäivässä pohdittiin yhteistyötä. Kuvassa vasemmalta pastorit Petri Mielonen/Vääksy, Esa Pikkumäki/Rovaniemi ja Jukka Kakriainen/Helsinki, Lähetysseurakunta (kuva: Eero Ketola).

Toukokuussa rakennettiin yhteyttä 

Fida järjesti toukokuussa toisen seurakuntayhteyspäivän kotimaan helluntaiseurakuntien edustajille. Tarkoituksena on järjestää yhteyspäivä vuosittain ja kutsua siihen Fidan hallituksen välityksellä jokaisesta maakunnasta kaksi seurakuntien edustajaa.
     "Tapahtuman tavoitteena on vahvistaa seurakuntien ja Fidan välistä yhteyttä ja antaa seurakuntien edustajille tärkeää tietoa lähetystyöstä. Tänä vuonna nostettiin esille palveluita, joita Fida tarjoaa seurakuntien lähetystyön vahvistamiseksi", kertoo toiminnanjohtaja Harri Hakola.
     Voit lukea lisää seurakuntayhteyspäivästä heinäkuussa ilmestyvästä Paimen Plus -lehdestä. 

Koulutukset tarjoavat hyviä työkaluja maahanmuuttajien kohtaamiseen ja kristityiksi tulleiden henkilöiden opetuslapseuttamiseen (kuva: Fidan arkisto).

Eväitä seurakuntasi maahanmuuttajatyöhön 

Kuinka tavoittaa ja opetuslapseuttaa iranilaisia ja afganistanilaisia? Lauantaina 30.6. kello 10‒17 Lahden helluntaiseurakunta, Fida ja Elam-järjestö järjestävät tästä aiheesta seminaarin Lahdessa. Seminaari on tarkoitettu seurakuntien vastuunkantajille, vapaaehtoisille sekä darin- ja farsinkielisille uskoville. Seminaarissa on suomenkielinen ja farsinkielinen osuus. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: juha.lehto@fida.info.
     Al Massira -ohjelma on uusi työkalu maahanmuuttajatyöhön. Se on 13 oppitunnin sarja, jossa käydään yleisluontoisesti Raamattu aikajärjestyksessä läpi ja keskitytään löytämään Messias. Jokaiseen oppituntiin kuuluu dvd, jonka pohjalta käydään ohjattu keskustelu. Aineisto on suunniteltu käytettäväksi pienryhmissä ja ystävien kesken.
     Opetus-dvd:t on tehty arabiaksi, mutta niissä on vaihtoehtoina mm. englannin, ranskan, kiinan ja farsin kielet. Lisäksi tekstitys löytyy useilla muilla kielillä.
     Al Massira -materiaaleja voi käyttää kaksipäiväisen koulutuksen jälkeen. Koulutukset ovat maksullisia ja sisältävät opetus-dvd:t ja ohjaajan oppaan. Uusia ryhmänohjaajakoulutuksia järjestetään seuraavasti:
  • 6.‒7.7. Karkkila (suomeksi)
  • 27.‒28.7. Helsinki (englanniksi)
  • 10.‒11.8. Turku (arabiaksi)
  • 5.‒7.10. Ryttylä (farsiksi)
  • 23.‒24.11. IK-opisto, Keuruu (suomeksi).
Lisätietoja ja ilmoittautumiset Timo Keskitalo (0400 647 429, timo.keskitalo@patmos.fi). Lisätietoja myös www.almassira.org (englanniksi). 

Tervetuloa Juhannuskonferenssiin ‒ tutustu Fidan ohjelmaan!

Rukousaiheita seurakunnallesi

>>> Romanilasten kesäleirit ja aktiot ttä-Euroopan maissa.
>>> Nepalin uskonnonvapaustilanne. Voimaa & voitelua seurakuntaistuttajille. 

>>> Menestystä ja siunausta kaikkien seurakuntien lähetystyölle ja läheteille.
>>> Maahanmuuttajat ja seurakuntien heidän parissaan tekemä työ.

Seuraa meitä somessa:
Pysäytä painajainen!

Pienen Nadian koti Mosulissa oli vuosia islamistien vallassa. Ulkona oli vaarallista liikkua, joten tyttö jäi pois koulusta. Hän kuuli taistelun ääniä ja pelkäsi öisin. Vieläkin hän herää painajaisiin. ”Olin peloissani, kun Isis oli täällä. Olisin halunnut jatkaa koulussa," Nadia kertoo.
Sinulla on mahdollisuus auttaa Nadiaa ja muita konfliktista kärsineitä lapsia Irakissa toipumaan. Pysäytetään painajaiset!
 
Lahjoita ja auta!
Fida tukee Irakin lasten paluuta kouluun. Nyt kun terroristit on ajettu pois, on tärkeintä antaa lapsille tulevaisuus! Siksi apuasi tarvitaan juuri nyt.
Monilta kotinsa menettäneiltä perheiltä puuttuu kaikki. Jo esimerkiksi 25 eurolla kymmenen koululaista saa tarpeelliset koulutarvikkeet.

Irakin lapset ovat kokeneet viime vuosien aikana enemmän tuskaa kuin moni koko elämänsä aikana. Tuemme lasten toipumista tarjoamalla iltapäiväkerhoja ja kesäkouluja, joissa voi hetken olla lapsi vailla huolia.
Antaisitko tänään lahjan keräykseemme, jotta Irakin lapsilla olisi toivo ja tulevaisuus?
Kiitos, että autat!
Harri Hakola
toiminnanjohtaja
Esimerkkejä siitä, mitä saamme tuellasi aikaan:
Avullasi tuemme konflikteissa kärsineiden lasten koulunkäyntiä ja toipumista Irakissa ja Kongossa (DRC).
60€ vammainen lapsi Irakissa pääsee kesäkouluun
40€ pakolaislapsi Kongossa (DRC) pääsee vuodeksi kouluun
25€ kymmenen koululaista Irakissa saa tarpeelliset koulutarvikkeet

Lämmin kiitos tuestasi!
 
Lahjoita ja auta!

Seuraa Fidaa somessa:


Copyright © 2018 Fida International.
Yhteystiedot Fida International ry:n asiakasrekisteristä.

Asiakaspalvelu:
Fida International
Tulppatie 20
Helsinki 00880
Finland
 

Eväät elämään -materiaalit

Tästä sivulta löydät Eväät elämään -keräyksen materiaalit seurakuntien ja median käyttöön.

Eväät elämään -kampanjavideot

Katso tästä

Kampanjaspotti: Pysäytä painajainen, auta konfliktialueiden lapsia. Ladattava versio videosta vimeossa

Isisin tuhoamat kylät elpyvät Irakissa. Ladattava versio videosta vimeossa

Pysäytä Irakin lasten painajainen. Ladattava versio videosta vimeossa. 

Katso tästä


Toivo palaa Mosuliin. Kongon pakolaislapsille mahdollisuus koulunkäyntiin. Eväät elämään -keräys haastaa mukaan auttamaan konfliktialueiden lapsia.
Katso viesti selaimessa

Fida Irakissa: Toivoa jälleenrakentamassa

Miljoonat irakilaiset huokaisivat helpotuksesta, kun Isis-joukkojen terrori maan pohjoisosissa loppui. Nyt perheet palaavat kotikyliinsä, mutta joutuvat kamppailemaan kadonneen toivon ja turvattomuuden kanssa. Fida tukee lasten toipumista ja paluuta kouluun. LUE LISÄÄ.

Työmme Kongossa jatkuu

Fida jatkaa ulkoministeriön tuella avustustyötä väkivallan ja julmuuksien repimässä Kongossa. Avun tarve ja kriisin mittasuhteet ovat valtavat. Lapset ovat joutuneet näkemään väkivaltaa ja julmuuksia ja ovat siksi monenlaisen henkisen tuen tarpeessa. Fidan avulla lapsille rakennetaan turvallisia leikkitiloja ja tarjotaan koulutusta traumaattisten kokemusten käsittelyyn.
‒ Kongon kriisialueiden ihmiset ovat menettäneet toimeentulonsa ja lasten koulunkäynti on keskeytynyt. Ihmiset tarvitsevat turvaa, suojelua ja mahdollisuuden rakentaa taas arkielämää, humanitaarisen avun päällikkö Ismo Salerto kuvailee. LUE LISÄÄ.

Jaksatko välittää?

Fidan viestintäpäällikkö pohtii blogissaan sodan keskellä elävien lasten hätää - ja ihmisten avustusväsymystä: "Jos mekin kyynistymme ja luovutamme, niin minkä varassa konfliktialueiden lapset enää jaksavat elää – he, joille painajainen on totta joka päivä? Jos hyvyys ja hyvän tekeminen menettävät merkityksensä, niin onko ihminen enää ihminen?" Lue Lassin koskettava blogi!

Pienistä puroista syntyy iso apu!

Tule mukaan auttamaan Irakin ja Kongon lapsia! Kevään Eväät elämään -keräys innostaa seurakuntien vapaaehtoiset kadulle lippaiden kera. Kaarinan kotikirkon vapaaehtoiset ovat yhdeksättä kertaa mukana. LUE LISÄÄ.
Tule kummiksi Keniaan!
Aloitimme työn Kenian rannikkoseudulla. Köyhien kylien lapsille etsitään kummeja. Kummius maksaa vain noin euron päivässä. Se voi muuttaa yhden lapsen koko maailman. Liity kummiksi nyt!

Liity kummiksi nyt
Ei Hän ole täällä, Hän on noussut kuolleista. (Luuk. 24:6). 
Jumala suunnitteli seurakunnan

Maailmamme on epäoikeudenmukainen.
     Toisilla on yltäkyllin kaikkea, toiset kärsivät puutetta. Toiset saavat nauttia rauhasta ja turvallisuudesta, toisilla elämää varjostaa jatkuva väkivalta ja sorto. Toiset saavat kuulla evankeliumia Jeesuksesta päivittäin, toiset eivät ole koskaan kuulleet sanaakaan. 
     Tämä ei ole oikein!
Raamatun sanoma on selkeä. Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. Kaikilla on Jumalan silmissä yhtäläiset oikeudet. Jumala vihaa sortoa, väkivaltaa ja epäoikeudenmukaisuutta. 
     Jeesus toi maan päälle Jumalan valtakunnan läsnäolon. Valtakunnan, jossa ei ole minkäänlaista epäoikeudenmukaisuutta, ei sortoa eikä väkivaltaa. 
     Seurakunta on Jumalan suunnitelma Hänen valtakuntansa levittämiseksi ihmisten keskuuteen. Jumala antoi seurakunnille tehtävän viedä sanoma Jeesuksesta kaikkialle maailmaan. Tehtävä on edelleen pahasti kesken. 
     Me fidalaiset haluamme herätä ja herätellä seurakuntia toteuttamaan yhteistä tehtäväämme. Menneet sukupolvet ovat sitä tehneet täynnä Pyhää Henkeä. Sama Henki valloittaa uudet sukupolvet viemään sanoman sinne, missä Jeesusta ei vielä tunneta.
     Rukoillaan, että elon Herra lähettää elopelloille lisää miehiä ja naisia ja että Hän herättää seurakuntien vastuunkantajat ja seurakuntalaiset lähettämään. Jolla on korvat, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. 

Harri Hakola, Fidan toiminnanjohtaja


Arjun perustaa pyhäkouluja seurakuntiin, joissa niitä ei vielä ole, ja varustaa seurakuntia tavoittamaan lapsia (kuva: Fidan arkisto).

"...mutta minulla on Jeesus"

Kun intialainen Arjun oli lapsi, isä teki itsemurhan ja äiti meni uusiin naimisiin. Poika päätyi alkoholisoituneen setänsä kasvatiksi ja jäi vaille huolenpitoa.
     ”Uskoin, että hindujumalat pitävät minusta huolta. Kävin temppelissä, yritin uhrata ja paastota”, Arjun kertoo.
Murrosiässä poika sai paikan suomalaisten tukemassa lastenkodissa Machilipatnamissa. Arjun kiinnostui Raamatusta ja rakastui Jeesukseen. 
     Aikuiseksi vartuttuaan Arjun koki sydämessään, että Jumalalla on hänelle tehtävä Intian lasten parissa ja sai pyhäkoulutyöhön neuvoja suomalaisilta läheteiltä. 
     Arjun käy kiertämässä kylästä toiseen, perustaa pyhäkouluja ja kertoo viestiä toivosta. Hän on saanut kokea myös vastustusta.
     ”Ihmiset sanovat, että en voi tehdä tätä. Uskon, että Jeesuksen kanssa voin. Rahaa minulla ei ole, mutta minulla on Jeesus.”
     Arjun pyytää rukoustukea Intian pyhäkoulujen ja seurakuntien lapsityön puolesta.
     ”Tarvitsen erityistä rukousta, että työ saisi jatkua.” 

Pekka Ylenius (vas.) iloitsi paikallisten uskovien kanssa mokšankielisen Uuden testamentin valmistumista (kuva: Pekka Yleniuksen albumi).

Jumalan Sana koskettaa mokšaksi 

Mordvan evankeliset seurakunnat juhlivat tammikuussa mokšankielistä Uutta testamenttia Saigovossa ja Saranskissa. Pastori Ivan Jakomaskin luki pienoisevankeliumin mokšaksi ja liikuttui kyyneliin asti. 
     ”Nämä sanat muuttuvat eläviksi omalla äidinkielellä. Nyt on se hetki, kun mordvan kansa voi katsoa ristille Jeesukseen ja saada uuden elämän”, totesi pastori juhlapuheessaan. 
     Kansallispukujen valmistaja Jakaterina kertoi, että ihmiset ovat ottaneet iloiten vastaan lahjoitetut Uudet testamentit. 
     ”Mokšankielinen teksti menee sydämen pohjaan asti ja antaa voimaa elämään. Kiitämme suomalaisia tästä lahjasta!”
     Mordvalaiset ovat neljänneksi suurin suomalais-ugrilainen kansa, heitä on noin 840 000. He puhuvat ersää ja mokšaa. Ersänkielinen Uusi testamentti valmistui jo vuonna 2006.
     Raamatunkäännösinstituutti kääntää Sanaa suomensukuisille vähemmistökielille. Mokšamordvan käännöstarkastajana toimi Satu Cottrell, ja häntä tukivat Hervannan ja Kangasalan helluntaiseurakunnat. 


Teltantekijälähetti Lauri Saarni (oik.) rohkaisee jokaista miettimään työvälineitä ja -tapoja, jotka heijastavat Jumalan valtakuntaa (kuva: Lauri Saarnin albumi).

Teltantekijä: usko vaikuttaa arjessa 

Lauri ja Leena Saarni lähtivät kolmen lapsensa kanssa lähetystyöhön Kambodžaan joulukuussa 2015. 
     Lauri, ohjelmistotekniikan insinööri, aloitti teltantekijänä Phnom Penhissä IT-alan yrityksessä. Viime vuodesta lähtien hän on saanut osakannatusta Kontulan Metrokappelilta. 
     ”Lapset, nuoret ja seurakuntatyö ovat meidän kutsu”, kertoo Lauri.
     ”Näkymme on saada pystyyn lapsityön toimikunta Kambodžan AG-helluntaikirkolle. Seurakunnilla on erittäin hyvä tahtotila lapsityön tekemiselle ja pastorit antavat arvoa asialle, mutta rakenteita ei oikein ole olemassa.” 
     Lauri muistuttaa, että teltantekijänä toimiminen ei ole rooli, vaan uskon todeksi elämistä arjen keskellä. 
     ”Se on missio, johon meitä kutsutaan. ”En osaisi Suomessakaan enää palata siihen ajatukseen, että olen ’vain töissä’.”
    Lauri rohkaisee muitakin ryhtymään teltantekijöiksi ja muistuttaa, että seurakunnan taustatuki on välttämätön.
”On olennaista, että sut lähetetään siihen tehtävään. Jos ei ole seurakuntaa taustalla rukoilemassa, homma ei kanna pitkälle. Missio elää lähettäjistä ja lähtijöistä.” ■

Pysäytä painajainen – tutustu kevään Eväät elämään -kampanjaan!

Rukousaiheita seurakunnallesi

>>> Intian lapset, jotka eivät koskaan kuuulleet Jeesuksesta ja joiden oikeuksia poljetaan. 
>>> Suomensukuiset vähemmistökansat: Raamatun kääntäminen ja evankeliumin työ.  

>>> Kevään Eväät elämään -kampanja: työ Irakin ja Kongon pakolaislasten parissa.
>>> Teltantekijälähetit eri puolilla maailmaa: Pyhän Hengen johdatusta ja hyviä verkostoja.

Seuraa meitä somessa:
Apua rohingya-pakolaisille Bangladeshissa

Bangladeshissa noin 800 000 kotiseudultaan paennutta ihmistä elää valtavan humanitaarisen kriisin keskellä, maailman suurimmassa pakolaisleirissä. Tuleva sadekausi uhkaa pahentaa vaikeita oloja entisestään. Tuemme paikallisen seurakunnan avustustyötä toimittamalla 20 000 eurolla ruoka- ja koulutarvikkeita avun tarpeessa oleville lapsille. LUE LISÄÄ.
Kohottamalla lasten ja nuorten itsetuntoa ehkäistään ihmiskauppaa. Fida on tehnyt vuosien ajan Laosissa työtä lasten ja nuorten parissa. Yksi tavoitteista on valistaa nuoria ihmiskaupasta. Fidan perustaman toimintakeskuksen nuoret ovat tehneet itse elokuvan ihmiskaupasta kampanjoidakseen vaarasta kouluissa.  LUE LISÄÄ.

Maailman muuttava kohtaaminen

Työntekijämme Virpi Mesiäislehto Tansaniasta kirjoittaa koskettavassa blogissaan naisista kaivolla:
"Et saanut valita puolisoasi, jonka kanssa sinulla on 40 vuotta ikäeroa. Et myöskään sitä, ettet ole hänen ainoansa." Lue Virpin blogi!

Etsimme kummeja Udaipurin lapsille!
Lähes sata lasta odottaa omaa kummia Intiassa. Tule kummiksi ja paranna slummiloloissa asuvien lasten elinoloja. Kummius maksaa vain noin euron päivässä. Se voi muuttaa yhden lapsen koko maailman. Liity kummiksi nyt!
Liity kummiksi nyt

Siunattua pääsiäistä sinulle ystävämme!

Sinun apuasi tarvitaan!


Fida kunnosti kouluja tuhotussa Mosulissa

Valloittaessaan Mosulin Isis-joukot tuhosivat lukuisia kouluja. Fida on lahjoittajien tuella kunnostanut noin 20 kilometrin päässä Mosulin kaupungista sijaitsevien Al Majidian ja Gazakhanin kyläkoulut. Kylissä elää kakai-vähemmistöön kuuluvia ihmisiä.
Kylien lapset pääsivät takaisin kouluun, ja nyt heillä on myös puhdasta juomavettä! Koulujen kunnostamisen lisäksi Fida jakoi koulutarvikkeita yhteensä 960 koululaiselle, jotka olivat menettäneet kaikki tavaransa sodassa. Lapsille järjestetään kylissä opetusta ja leikkejä, ja toivo paremmasta elää.
‒ Meidän kylästä oli tuhottu paljon taloja. Isona haluaisin tulla insinööriksi, jotta voisin rakentaa hienoja ja isoja taloja ihmisille, kertoo kuudesluokkalainen Jeelan-tyttö.

Lue lisää Irakin operaatiosta.

Avun askeleet -sovellus liikuttaa koululaisia maailmalle

Fida julkaisee tänään opetusalan Educa-messuilla uuden mobiilisovelluksen koulujen ja kerhojen käyttöön. Avun askeleet yhdistää liikunnan ja globaalit kehityskysymykset. Sovellus kannustaa oppilaita liikkumaan ja vie oppilasryhmät interaktiiviselle opintomatkalle kolmeentoista kohteeseen Euroopasta Afrikkaan, Aasiaan ja takaisin Suomeen.
Matkan aikana oppilaat pääsevät tutustumaan eri valtioihin ja kehityskysymyksiin tehtävien, kuvien ja videoiden avulla. 
Opettaja, kiinnostuitko sovelluksesta?
Lue lisää Avun askeleista.

Auschwitz – miljoona syytä muistaa

Lauantaina 27.1. vietetään vainojen uhrien muistopäivää. Miksi tänäänkin on syytä muistaa Euroopan synkintä aikaa, toisen maailmansodan juutalaisvainoja?
Lue Lassi Mäkisen koskettava blogi

Lahjoita suurimpaan tarpeeseen!

Sinun tuellasi tuomme toivoa ja tulevaisuutta lapsille maailman köyhimmillä alueilla.
Esimerkkejä siitä, mitä saamme tuellasi aikaan:
  • Kouluvaatteet pienelle peruskoululaiselle Ugandassa 20 €
  • Tietotekniikan peruskurssi nuorelle ihmiskaupan uhrille Laosissa 14
  • Viiden lastensuojeluneuvojan koulutus Jordanian köyhimpiin yhteisöihin 150€ 
Tilinumero: FI41 2287 1800 0052 56
Viite: 3264010647681
Maksun saaja: Fida International ry


Kiitos tuestasi!
Nivalan helluntaiseurakunta 
- lähetystyötä tekevä seurakunta -
Perustettu 08.07.1951
Comments