Fida International

Eväät elämään ruokailu
Nivalan helluntaiseurakunnalla
Vappuna, ti 1.5. klo12-14

LOUNAS 5€
Lounaan hinta menee lyhentämättömänä Eväät elämään -kampanjaan järjestäjän Fidan kautta kohteesen.
 
Mahdollisuus on myös antaa rakkaudenlahja, keräyslippaaseen, -kiitos antamastasi lahjasta!

Eväät elämään -materiaalit

Tästä sivulta löydät Eväät elämään -keräyksen materiaalit seurakuntien ja median käyttöön.

Eväät elämään -kampanjavideot

Katso tästä

Kampanjaspotti: Pysäytä painajainen, auta konfliktialueiden lapsia. Ladattava versio videosta vimeossa

Isisin tuhoamat kylät elpyvät Irakissa. Ladattava versio videosta vimeossa

Pysäytä Irakin lasten painajainen. Ladattava versio videosta vimeossa. 

Katso tästä

Lipaskeräyksen materiaalit

Ohje lipaskeräyksen vastuuhenkilölle | LATAA
Kerääjän ohje | LATAA
Lupakirje kauppiaille | LATAA
Lippaiden seurantalomake | LATAA
Kerääjän nimikyltti | LATAA

Katso tästä

Tiedotteet ja lehdistökuvat (tulossa)

Toivo palaa Mosuliin. Kongon pakolaislapsille mahdollisuus koulunkäyntiin. Eväät elämään -keräys haastaa mukaan auttamaan konfliktialueiden lapsia.
Katso viesti selaimessa

Fida Irakissa: Toivoa jälleenrakentamassa

Miljoonat irakilaiset huokaisivat helpotuksesta, kun Isis-joukkojen terrori maan pohjoisosissa loppui. Nyt perheet palaavat kotikyliinsä, mutta joutuvat kamppailemaan kadonneen toivon ja turvattomuuden kanssa. Fida tukee lasten toipumista ja paluuta kouluun. LUE LISÄÄ.

Työmme Kongossa jatkuu

Fida jatkaa ulkoministeriön tuella avustustyötä väkivallan ja julmuuksien repimässä Kongossa. Avun tarve ja kriisin mittasuhteet ovat valtavat. Lapset ovat joutuneet näkemään väkivaltaa ja julmuuksia ja ovat siksi monenlaisen henkisen tuen tarpeessa. Fidan avulla lapsille rakennetaan turvallisia leikkitiloja ja tarjotaan koulutusta traumaattisten kokemusten käsittelyyn.
‒ Kongon kriisialueiden ihmiset ovat menettäneet toimeentulonsa ja lasten koulunkäynti on keskeytynyt. Ihmiset tarvitsevat turvaa, suojelua ja mahdollisuuden rakentaa taas arkielämää, humanitaarisen avun päällikkö Ismo Salerto kuvailee. LUE LISÄÄ.

Jaksatko välittää?

Fidan viestintäpäällikkö pohtii blogissaan sodan keskellä elävien lasten hätää - ja ihmisten avustusväsymystä: "Jos mekin kyynistymme ja luovutamme, niin minkä varassa konfliktialueiden lapset enää jaksavat elää – he, joille painajainen on totta joka päivä? Jos hyvyys ja hyvän tekeminen menettävät merkityksensä, niin onko ihminen enää ihminen?" Lue Lassin koskettava blogi!

Pienistä puroista syntyy iso apu!

Tule mukaan auttamaan Irakin ja Kongon lapsia! Kevään Eväät elämään -keräys innostaa seurakuntien vapaaehtoiset kadulle lippaiden kera. Kaarinan kotikirkon vapaaehtoiset ovat yhdeksättä kertaa mukana. LUE LISÄÄ.
Tule kummiksi Keniaan!
Aloitimme työn Kenian rannikkoseudulla. Köyhien kylien lapsille etsitään kummeja. Kummius maksaa vain noin euron päivässä. Se voi muuttaa yhden lapsen koko maailman. Liity kummiksi nyt!

Liity kummiksi nyt
Ei Hän ole täällä, Hän on noussut kuolleista. (Luuk. 24:6). 
Jumala suunnitteli seurakunnan

Maailmamme on epäoikeudenmukainen.
     Toisilla on yltäkyllin kaikkea, toiset kärsivät puutetta. Toiset saavat nauttia rauhasta ja turvallisuudesta, toisilla elämää varjostaa jatkuva väkivalta ja sorto. Toiset saavat kuulla evankeliumia Jeesuksesta päivittäin, toiset eivät ole koskaan kuulleet sanaakaan. 
     Tämä ei ole oikein!
Raamatun sanoma on selkeä. Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. Kaikilla on Jumalan silmissä yhtäläiset oikeudet. Jumala vihaa sortoa, väkivaltaa ja epäoikeudenmukaisuutta. 
     Jeesus toi maan päälle Jumalan valtakunnan läsnäolon. Valtakunnan, jossa ei ole minkäänlaista epäoikeudenmukaisuutta, ei sortoa eikä väkivaltaa. 
     Seurakunta on Jumalan suunnitelma Hänen valtakuntansa levittämiseksi ihmisten keskuuteen. Jumala antoi seurakunnille tehtävän viedä sanoma Jeesuksesta kaikkialle maailmaan. Tehtävä on edelleen pahasti kesken. 
     Me fidalaiset haluamme herätä ja herätellä seurakuntia toteuttamaan yhteistä tehtäväämme. Menneet sukupolvet ovat sitä tehneet täynnä Pyhää Henkeä. Sama Henki valloittaa uudet sukupolvet viemään sanoman sinne, missä Jeesusta ei vielä tunneta.
     Rukoillaan, että elon Herra lähettää elopelloille lisää miehiä ja naisia ja että Hän herättää seurakuntien vastuunkantajat ja seurakuntalaiset lähettämään. Jolla on korvat, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. 

Harri Hakola, Fidan toiminnanjohtaja


Arjun perustaa pyhäkouluja seurakuntiin, joissa niitä ei vielä ole, ja varustaa seurakuntia tavoittamaan lapsia (kuva: Fidan arkisto).

"...mutta minulla on Jeesus"

Kun intialainen Arjun oli lapsi, isä teki itsemurhan ja äiti meni uusiin naimisiin. Poika päätyi alkoholisoituneen setänsä kasvatiksi ja jäi vaille huolenpitoa.
     ”Uskoin, että hindujumalat pitävät minusta huolta. Kävin temppelissä, yritin uhrata ja paastota”, Arjun kertoo.
Murrosiässä poika sai paikan suomalaisten tukemassa lastenkodissa Machilipatnamissa. Arjun kiinnostui Raamatusta ja rakastui Jeesukseen. 
     Aikuiseksi vartuttuaan Arjun koki sydämessään, että Jumalalla on hänelle tehtävä Intian lasten parissa ja sai pyhäkoulutyöhön neuvoja suomalaisilta läheteiltä. 
     Arjun käy kiertämässä kylästä toiseen, perustaa pyhäkouluja ja kertoo viestiä toivosta. Hän on saanut kokea myös vastustusta.
     ”Ihmiset sanovat, että en voi tehdä tätä. Uskon, että Jeesuksen kanssa voin. Rahaa minulla ei ole, mutta minulla on Jeesus.”
     Arjun pyytää rukoustukea Intian pyhäkoulujen ja seurakuntien lapsityön puolesta.
     ”Tarvitsen erityistä rukousta, että työ saisi jatkua.” 

Pekka Ylenius (vas.) iloitsi paikallisten uskovien kanssa mokšankielisen Uuden testamentin valmistumista (kuva: Pekka Yleniuksen albumi).

Jumalan Sana koskettaa mokšaksi 

Mordvan evankeliset seurakunnat juhlivat tammikuussa mokšankielistä Uutta testamenttia Saigovossa ja Saranskissa. Pastori Ivan Jakomaskin luki pienoisevankeliumin mokšaksi ja liikuttui kyyneliin asti. 
     ”Nämä sanat muuttuvat eläviksi omalla äidinkielellä. Nyt on se hetki, kun mordvan kansa voi katsoa ristille Jeesukseen ja saada uuden elämän”, totesi pastori juhlapuheessaan. 
     Kansallispukujen valmistaja Jakaterina kertoi, että ihmiset ovat ottaneet iloiten vastaan lahjoitetut Uudet testamentit. 
     ”Mokšankielinen teksti menee sydämen pohjaan asti ja antaa voimaa elämään. Kiitämme suomalaisia tästä lahjasta!”
     Mordvalaiset ovat neljänneksi suurin suomalais-ugrilainen kansa, heitä on noin 840 000. He puhuvat ersää ja mokšaa. Ersänkielinen Uusi testamentti valmistui jo vuonna 2006.
     Raamatunkäännösinstituutti kääntää Sanaa suomensukuisille vähemmistökielille. Mokšamordvan käännöstarkastajana toimi Satu Cottrell, ja häntä tukivat Hervannan ja Kangasalan helluntaiseurakunnat. 


Teltantekijälähetti Lauri Saarni (oik.) rohkaisee jokaista miettimään työvälineitä ja -tapoja, jotka heijastavat Jumalan valtakuntaa (kuva: Lauri Saarnin albumi).

Teltantekijä: usko vaikuttaa arjessa 

Lauri ja Leena Saarni lähtivät kolmen lapsensa kanssa lähetystyöhön Kambodžaan joulukuussa 2015. 
     Lauri, ohjelmistotekniikan insinööri, aloitti teltantekijänä Phnom Penhissä IT-alan yrityksessä. Viime vuodesta lähtien hän on saanut osakannatusta Kontulan Metrokappelilta. 
     ”Lapset, nuoret ja seurakuntatyö ovat meidän kutsu”, kertoo Lauri.
     ”Näkymme on saada pystyyn lapsityön toimikunta Kambodžan AG-helluntaikirkolle. Seurakunnilla on erittäin hyvä tahtotila lapsityön tekemiselle ja pastorit antavat arvoa asialle, mutta rakenteita ei oikein ole olemassa.” 
     Lauri muistuttaa, että teltantekijänä toimiminen ei ole rooli, vaan uskon todeksi elämistä arjen keskellä. 
     ”Se on missio, johon meitä kutsutaan. ”En osaisi Suomessakaan enää palata siihen ajatukseen, että olen ’vain töissä’.”
    Lauri rohkaisee muitakin ryhtymään teltantekijöiksi ja muistuttaa, että seurakunnan taustatuki on välttämätön.
”On olennaista, että sut lähetetään siihen tehtävään. Jos ei ole seurakuntaa taustalla rukoilemassa, homma ei kanna pitkälle. Missio elää lähettäjistä ja lähtijöistä.” ■

Pysäytä painajainen – tutustu kevään Eväät elämään -kampanjaan!

Rukousaiheita seurakunnallesi

>>> Intian lapset, jotka eivät koskaan kuuulleet Jeesuksesta ja joiden oikeuksia poljetaan. 
>>> Suomensukuiset vähemmistökansat: Raamatun kääntäminen ja evankeliumin työ.  

>>> Kevään Eväät elämään -kampanja: työ Irakin ja Kongon pakolaislasten parissa.
>>> Teltantekijälähetit eri puolilla maailmaa: Pyhän Hengen johdatusta ja hyviä verkostoja.

Seuraa meitä somessa:
Apua rohingya-pakolaisille Bangladeshissa

Bangladeshissa noin 800 000 kotiseudultaan paennutta ihmistä elää valtavan humanitaarisen kriisin keskellä, maailman suurimmassa pakolaisleirissä. Tuleva sadekausi uhkaa pahentaa vaikeita oloja entisestään. Tuemme paikallisen seurakunnan avustustyötä toimittamalla 20 000 eurolla ruoka- ja koulutarvikkeita avun tarpeessa oleville lapsille. LUE LISÄÄ.
Kohottamalla lasten ja nuorten itsetuntoa ehkäistään ihmiskauppaa. Fida on tehnyt vuosien ajan Laosissa työtä lasten ja nuorten parissa. Yksi tavoitteista on valistaa nuoria ihmiskaupasta. Fidan perustaman toimintakeskuksen nuoret ovat tehneet itse elokuvan ihmiskaupasta kampanjoidakseen vaarasta kouluissa.  LUE LISÄÄ.

Maailman muuttava kohtaaminen

Työntekijämme Virpi Mesiäislehto Tansaniasta kirjoittaa koskettavassa blogissaan naisista kaivolla:
"Et saanut valita puolisoasi, jonka kanssa sinulla on 40 vuotta ikäeroa. Et myöskään sitä, ettet ole hänen ainoansa." Lue Virpin blogi!

Etsimme kummeja Udaipurin lapsille!
Lähes sata lasta odottaa omaa kummia Intiassa. Tule kummiksi ja paranna slummiloloissa asuvien lasten elinoloja. Kummius maksaa vain noin euron päivässä. Se voi muuttaa yhden lapsen koko maailman. Liity kummiksi nyt!
Liity kummiksi nyt

Siunattua pääsiäistä sinulle ystävämme!

Sinun apuasi tarvitaan!


Fida kunnosti kouluja tuhotussa Mosulissa

Valloittaessaan Mosulin Isis-joukot tuhosivat lukuisia kouluja. Fida on lahjoittajien tuella kunnostanut noin 20 kilometrin päässä Mosulin kaupungista sijaitsevien Al Majidian ja Gazakhanin kyläkoulut. Kylissä elää kakai-vähemmistöön kuuluvia ihmisiä.
Kylien lapset pääsivät takaisin kouluun, ja nyt heillä on myös puhdasta juomavettä! Koulujen kunnostamisen lisäksi Fida jakoi koulutarvikkeita yhteensä 960 koululaiselle, jotka olivat menettäneet kaikki tavaransa sodassa. Lapsille järjestetään kylissä opetusta ja leikkejä, ja toivo paremmasta elää.
‒ Meidän kylästä oli tuhottu paljon taloja. Isona haluaisin tulla insinööriksi, jotta voisin rakentaa hienoja ja isoja taloja ihmisille, kertoo kuudesluokkalainen Jeelan-tyttö.

Lue lisää Irakin operaatiosta.

Avun askeleet -sovellus liikuttaa koululaisia maailmalle

Fida julkaisee tänään opetusalan Educa-messuilla uuden mobiilisovelluksen koulujen ja kerhojen käyttöön. Avun askeleet yhdistää liikunnan ja globaalit kehityskysymykset. Sovellus kannustaa oppilaita liikkumaan ja vie oppilasryhmät interaktiiviselle opintomatkalle kolmeentoista kohteeseen Euroopasta Afrikkaan, Aasiaan ja takaisin Suomeen.
Matkan aikana oppilaat pääsevät tutustumaan eri valtioihin ja kehityskysymyksiin tehtävien, kuvien ja videoiden avulla. 
Opettaja, kiinnostuitko sovelluksesta?
Lue lisää Avun askeleista.

Auschwitz – miljoona syytä muistaa

Lauantaina 27.1. vietetään vainojen uhrien muistopäivää. Miksi tänäänkin on syytä muistaa Euroopan synkintä aikaa, toisen maailmansodan juutalaisvainoja?
Lue Lassi Mäkisen koskettava blogi

Lahjoita suurimpaan tarpeeseen!

Sinun tuellasi tuomme toivoa ja tulevaisuutta lapsille maailman köyhimmillä alueilla.
Esimerkkejä siitä, mitä saamme tuellasi aikaan:
  • Kouluvaatteet pienelle peruskoululaiselle Ugandassa 20 €
  • Tietotekniikan peruskurssi nuorelle ihmiskaupan uhrille Laosissa 14
  • Viiden lastensuojeluneuvojan koulutus Jordanian köyhimpiin yhteisöihin 150€ 
Tilinumero: FI41 2287 1800 0052 56
Viite: 3264010647681
Maksun saaja: Fida International ry


Kiitos tuestasi!
Nivalan helluntaiseurakunta 
- lähetystyötä tekevä seurakunta -
Perustettu 08.07.1951
Comments