Lähetyskentiltä


BALTIAN JUUTALAISTYÖN HUHTIKUUN RUKOUSKIRJE


’Rangaistus oli hänen päällään, että meillä olisi rauha ja hänen haavojensa kautta meidät on parannettu.’’ Jes. 53:5. Hän teki täydellisesti Jumalan tahdon ihmiskunnan pelastukseksi, eikä sen tähden voinut jäädä kuoleman valtaan: Hän on ylösnoussut, Jeesus Kristus elää, Hän on itse ylösnousemuksensa jälkeen sen toteen näyttänyt: ’’ Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.’’ Matt.28:18
Jeesus on juuri se henkilö, josta jokaisen ihmisen kohtalo riippuu ajassa ja iankaikkisuudessa ja Hänen sanomansa sekä juutalaisille, että kaikille muillekin kansoille kuuluu seuraavasti:
’’Niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.’’

Tämän iäti kestävän sanoman kanssa saamme tänäkin pääsiäisenä lähteä liikkeelle ja julistaa Hyvää sanomaa viikonvaihteen tilaisuuksissamme sekä juutalaisille että muille kansoille. Kiitos että olette kanssamme mukana rukouksin, tilaisuuksissa joita on päivittäin aina maanantaihin asti. Lauantaina 31.3. pidettävä sielunhoitoseminaari on ensimmäinen laatuaan Daugavpilsissä. Hieman jännityksellä odotamme tätä koko päivän kestävää opetusjaksoa, osallistujia on tulossa ennakkotietojen mukaan melko laajalta alueelta Riiaa ja jopa Liettuaa myöten. Rukoillaan, että tästä jäisi hyvä jälki jokaiseen sydämeen. Että ihmiset voisivat ymmärtää, että Jumala haluaa ja voi hoitaa heidän elämiensä tragedioita poistaen menneisyyden haamut ja pelot antaen tilalle yli ymmärryksen käyvän rauhan Jeesuksessa Messiaassa. Nämä ihmiset joita kohtaamme ovat kokeneet paljon pahoja ja traumatisoivia asioita, joita on vaikea antaa anteeksi. Luotamme kuitenkin Sanan lupauksiin heidänkin kohdallaan.

Kiitos, että olette rukouksin mukana näissä hetkissä. Kiitosaihe on myös, että syyskuun Holokaust-leirille on jo ilmoittautunut muutamia vapaaehtoisia keittiö- ja siivoustöihin. Myös hieman taloudellista tukea leirin kustannuksiin on jo saatu, kiitos niistä lahjoittajille. Leirille tulevat Holokaust-vanhukset ovat kaikki kotoisin Israelista. Muistetaan heitä jo tässä vaiheessa, että sydämet olisivat avoimia ja vastaanottavaisia evankeliumille. Toivomme myös, että muistatte leirin työntekijöitä ja vastuunkantajia rukouksin. Jos hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, niin mitä onkaan voimallisesti rukouksin valmisteltu? Uskomme, että tämä ensimmäinen Israelilaisten yhteistyökumppaniemme kanssa järjestämämme Holokaust-leiri, tulee vaikuttamaan monen ihmisen elämään, sekä leiriläisten, että vastuunkantajien. Teemme yhdessä työtä iankaikkisuutta varten, että taivaassa olisi satoa ja hedelmää talletettuna.

Siunattua pääsiäisen aikaa teille jokaiselle,
Chag Sameach!


Toivo ja Malla
  Via Baltica Ministry  CPM-Finland ry
PL 7, 39501 Ikaalinen - FINLAND
Tel. +358 40 037 3570Israelin Raamattuseuran Evankelioimisraportti     26.2.2018

Miksi lähteä liikkeelle?

”Vanhurskaan hedelmä on elämän puu, ja viisas voittaa sieluja.” Sananlaskut 11: 30

Joskus saatamme ajatella, että ei ole tarpeellista lähteä liikkeelle evankelioimaan tai se ei kerta kaikkiaan vain tuota tuloksia. Läpi koko Raamatun näemme, että ihmiset lähtivät liikkeelle ja useimmiten ihmiset eivät halunneet ottaa sanomaa vastaan. Niinpä, miksi lähteä?

Viime viikolla näimme naisen, liikkeen omistajan, joka seisoi kauppansa edustalla savuketta polttaen. Pysähdyimme ja kysyimme, haluaisiko hän Uuden testamentin. Hän sanoi, että hänellä on jo yksi. Kysyin, lukeeko hän sitä ja hän sanoi, ettei lue. Niinpä jatkoimme keskustelua, miksi hänen pitäisi, koska hän ei uskonut minkään näistä uskonnollisista jutuista koituvan hänelle miksikään hyväksi. Hän kysyi, missä Jumala oli holokaustissa ja että hän ei voi hyväksyä tätä. Sanoin, että hän oli paikalla, hänellä on aina ollut hallinnassa, valvonnassa kaikki. Vanhempina opetamme asioita lapsillemme ja toivomme heidän tekevän niin. Emme voi valvoa ja hallita heitä ikuisesti. Samalla tavalla Jumala antoi Tooran ja lait meille, että seuraisimme niitä. Koska päätimme olla kuuntelematta, me joudumme kohtaamaan seuraukset. Hän oli samaa mieltä, että Jumala ei ollut syyllinen. Niinpä rohkaisin häntä lukemaan Uutta testamenttia järjestyksessä kappale kappaleelta, että hän näkisi, että vielä kaiken murheen ja surun jälkeen Jumala rakastaa meitä ja hänellä on antaa armon ihanin lahja, Yeshua.

Tapasimme myös pyöräilevän ortodoksijuutalaisen ja kun annoin hänelle Uuden testamentin, hän yllättyi nähdessään sen. Hän kertoi, että hänellä myös oli kotona sellainen.  Kysyin, että lukeeko hän sitä. Hän sanoi: ”Rehellisesti puhuen, en lue sitä.” Sanoin hänelle, että hänen pitäisi katsoa Johanneksen evankeliumin alkua, miten Jeesus ymmärsi ja oli yhteydessä johtaviin rabbeihin ja samoin tavallisiin vaatimattomimpiin ihmisiin. Hänen sanansa olivat voimallisia ja tärkeitä meille huomioonotettaviksi. Sitten hän sanoi haluavansa Uuden testamentin, koska hänen omansa oli kotona jossakin ja hän haluaisi oppia enemmän Jeesuksesta. Hän kysyi minulta, mistä hänen olisi paras aloittaa ja minä neuvoin häntä aloittamaan Johanneksen evankeliumista. Hän oli tyytyväinen saadessaan testamentin ja jatkoi matkaa se taskussaan.

Luulen, että tässä on syy, miksi lähdemme liikkeelle. Vaikkakaan enemmistö ei ole kiinnostunut, aina on rippeet. Kuten raamatun aikoina ja läpi historian jotkut uskoivat ja tämän tähden meidän täytyy olla halukkaita kertomaan uskostamme. ”Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen häntä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa häneen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?” Room. 10: 14.

ISRAELIN RAAMATTUSEURA                         THE BIBLE SOCIETY IN ISRAEL


 BALTIAN JUUTALAISTYÖN MAALISKUUN RUKOUSKIRJE


Tänä talvena olemme saaneet nauttia lumesta ja pakkasesta. Aurinko on alkanut jo lämmittää runsaasti antaen meille kuitenkin toivon kevään tulosta. Ilman talvea ei olisi kevään puhkeamisen riemua ja kauneutta. Luonnon uudistuminen, voimakas kasvu ja kukkien runsaus, niistä nauttii joskus jopa niin, että sydän on pakahtumaisillaan. Tämä kaikki on Jumalan hyvyyden osoitusta luotujansa kohtaan. Hengellinen uudistuminen ja siitä syntyvä ilo on samankaltaista, ihmeellistä ja ainutlaatuista.

Näissä kevään odotuksen ajatuksissa olemme valmistautumassa seuraavalle Latvian matkallemme. Juutalaisyhteisön ystävämme odottavat tuloamme, samoin mekin odotamme jälleen heidän tapaamistaan. Kiitos, että olette matkalla rukouksin mukana.
Koko alkanut kevät on erittäin kiireinen työn tiimoilta, seuraavaksi olemme jälleen pääsiäisenä Daugavpilsissä.  Olemme toiminnassamme ”uuden edessä’’ aloittaessamme sielunhoitoseminaarit juutalaisyhteisössä, yhteistyössä Missio Europen kanssa. Kouluttajana seminaarissa toimii pastori Petri Välimäki.

Saimme kutsun myös Riiassa huhtikuussa järjestettävään Empowered21 Central and Eastern Europe-konferenssiin, Itä- ja Keski- Euroopan pastoreille ja muille työntekijöille järjestettävään suureen tapahtumaan. Latvian helluntaiunionin piispa Nikolaj Grib vielä soitti ja varmisti henkilökohtaisesti, että olimmeko saaneet kutsun ja pääsemmekö tulemaan Riiaan huhtikuussa. Arvostamme ja kunnioitamme häntä suoraselkäisenä ja kokosydämisenä johtajana eri osa-alueilla Latvian ja Euroopan sekä kansainvälisellä venäjänkielisten helluntaiseurakuntien kentällä.

Suurena kiitos- ja myös rukousaiheena voimme nyt kertoa, että Holokaust-leiri toteutuu tämän vuoden syyskuussa. Leiri järjestetään Karmel-kodilla yhteistyökumppanimme CPM-Israelin kanssa. Leiriläisten matkaliput ovat jo hankittuna. Innokkaat, meille vielä tuntemattomat ystävät Israelissa odottavat syyskuun matkaansa iloiten jo etukäteen kaikesta hyvästä mikä heitä täällä kauniissa ja rauhallisessa Suomessa odottaa.
Holakaust-leiri kestää kaikkiaan 10 päivää. Ole hyvä ja ota meihin yhteyttä, mikäli haluat osallistua leirin tapahtumiin esim. iltaohjelmiin, käytännön tehtäviin tai todistaen ja laulaen.
Mikäli seurakunnassasi on jokin lauluryhmä tai kuoro, jotka mahdollisesti tahtoisivat tulla ilahduttamaan näitä vanhuksia esiintymisellään, niin he ovat tervetulleita mukaan, yhteydenotto vain allekirjoittaneisiin ja sovitaan asiasta lähemmin. Iltaisin päiväohjelman jälkeen on leiriläisille tarkoitus järjestää musiikki- ja todistuskokouksia. Leirin päätarkoitus on, että Jumalan Sana voisi tehdä tehtävänsä heidän sydämissään. Venäjänkielisillä tulkeilla on myös paljon tehtävää.

Olkaa ystävälliset ja ottakaa meihin yhteyttä leirin tiimoilta, näin saamme koordinoitua päivien ohjelmat kokoon parhaiten.
Haastamme sinua myös tukemaan tätä leiriä taloudellisesti, kokonaistarve osallemme tuleviin kustannuksiin on reilut kolme tuhatta euroa.
Leiriläisille on tarkoitus järjestää retkiä Suomessa eri kohteisiin, esim. yksi kylpyläkäynti ja joitakin museovierailuita, sekä retkiä ja kiertoajeluita on toivottu. Tehdään yhdessä tästä leiristä ikimuistoinen. Leiri pidetään siis Karmel-kodilla, järjestäjinä meidän kanssamme CPM-Israelin Holokaust-tiimi ohjaajineen.
Teille joille tämä kirje luetaan sunnuntain ehtoollistilaisuudessa tiedoksi, että olemme juuri sillä hetkellä vastuussa Daugavpilsissä seurakunnan tilaisuudessa, kiitos että muistatte meitä rukouksin.
 
Siunaavin Yhteistyöterveisin

Toivo ja Malla
 

Via Baltica Ministry  CPM-Finland ry
PL 7, 39501 Ikaalinen - FINLAND
Tel. +358 40 037 3570
e-mail: cpmfinland@gmail.com

 

CPM-Finland Baltian työn 2018 helmikuun rukouskirje 

View this email in your browser

"Lähellä Ihmistä"-seminaari klikkaa tästä!

 BALTIAN JUUTALAISTYÖN HELMIKUUN RUKOUSKIRJE


Hyvää keskitalven aikaa sinulle! Tiedoksi teille jotka avaatte ja luette tämän kirjeemme ennen lauantaita, ehditte vielä mukaan lauantaina 3. helmikuuta klo 10.30 alkavaan Karmel-kodilla järjestämäämme ”Lähellä Ihmistä” sielunhoidolliseen seminaariin, kuuntelemaan pastori Petri Välimäen erinomaista opetusta sielunhoidon ja eheytymisen tiimoilta.

Olet sydämellisesti tervetullut mukaan!

Lauantaipäivän "Lähellä Ihmistä" seminaarin koko ohjelma on luettavisssa nettisivullamme osoitteessa www.cpmfinland.info kohdassa seminaarit.
Edellisen, marraskuussa järjestetyn seminaarin opetukset ovat kokonaisuudessaan kuunneltavissa nettisivuillamme audio-osiossa. Myös tämä nyt pidettävän seminaarin taltiointi saadaan ladatuksi nettiin myöhemmin mahdollisesti jo helmikuun aikana.

Hyviä uutisia ruotsinkielisen Jesaja 53-kirjan käännöksen tiimoilta, joka alkaa olemaan valmis taittoa ja oikolukua varten. On hyvä muistaa tulevia kirjan lukijoita rukouksin, että kirjan sanoma saisi koskettaa, saavuttaa sydämet ja kantaa hyvää hedelmää ruotsinkielisten lukijoiden parissa. Tarvitsemme viisautta myös kirjan painatuksen ja jakelun järjestelyissä.

Tärkeä rukousaihe on seuraavat matkamme Baltiaan. Muistaen kaikkia tilaisuuksia ja niiden vastuunkantajia erityisesti ja että matkamme olisi turvallinen, saisimme kaikki olla terveitä sekä saisimme kulkea Herran johdatuksessa. Näillä kevään matkoilla on tarkoitus myös pitää ainakin yksi tilaisuus aivan uudessa kohteessa Liettuan puolella. Muuten jatkamme tilaisuuksien pitämistä Daugavpilsin juutalaisyhteisölle, kuten seminaareja, raamattutunteja ja keskusteluja jne. Kuten viime kirjeessä mainitsimme, siellä on muutamia vanhempia naishenkilöitä, jotka ovat erityisesti sydämellämme, Alla ja edesmenneen Boriksen puoliso, sekä joitakin muita henkilöitä, joiden nimiä ei meillä ole mahdollista jakaa kanssasi.

Pääsiäisenä Daugavpilsissä pidettävä ”Lähellä Ihmistä” sielunhoidollinen seminaari on Latviassa järjestämistämme ensimmäinen laatuaan, joka järjestetään holokaust-vanhusten keskuudessa. Liikumme erittäin herkällä alueella, heidän muistojensa maailmoissa, kiitos jokaiselle joka rukouksin on mukana kanssamme jo tässä vaiheessa. Tämä on pastori Petri Välimäellekin kohderyhmänä uusi alue ja näin erityisellä viisaudella lähestyttävä kuulijakunta. Luotamme Jumalan ihmeelliseen armoon ja rakkauteen puhujan sekä yleisön kohtaamisessa Pyhässä Hengessä sydämen tasolla.

Keväällä toukokuussa on tiedossa Shavuot-juhlat Sofar-seurakunnassa Riiassa jonne Toivo sai kutsun tulla julistajan paikalle. Monia matkoihin liittyviä ja muita käytännön asioita on myös hoidettavana kaiken aikaa näiden edellä mainittujen tehtävien lisäksi, tässä kuitenkin pääasiat teille tiedoksi ja rukousaiheiksi.

Muistutamme yhdistyksen jäseniä huolehtimaan jäsenmaksujen suorittamisesta alla olevalle "Baltian työn" tilille, helmikuun 2018 loppuun mennessä. 
 
Kiitos tuestanne ja muistamisestanne yhteistyöterveisin,
 

Toivo ja Malla
 
Via Baltica Ministry  CPM-Finland ry
PL 7, 39501 Ikaalinen - FINLAND
Tel. +358 40 037 3570
e-mail: cpmfinland@gmail.com
www.CPM-Finland.info

Lahjoita netissä PayPal-tilin kautta
Mikäli haluat taloudellisesti kannattaa evankeliumin työtämme, voit tehdä sen myös Via Baltica Ministry CPM-Finland ry:n tilille POP - Jämijärvi - IBAN: FI8347251020018812 merkki: ”Baltian työ”, TAI haluat tukea 
Via Baltica Ministry CPM-Finland ry:n Baltian maissa sekä Ukrainassa tehtävää venäjänkielistä kirjallisuustyötä tai humanitaarista työtä. Ole hyvä ja tee lahjoituksesi POP Jämijärvi tilille IBAN: FI45 4722 0010 0238 27 merkillä: ”Leipää Latviaan” tai “Venäjänkielinen kirjallisuustyö” tai “Apua Ukrainaan”.  
Suuri kiitos lahjastasi!
Poliisihallituksen Via Baltica Ministry CPM-Finland ry:lle myöntämä lupa nro RA/2017/838. Keräyksen toimeenpanoaika on 1.9.2017-31.8.2019, toimeenpanoalue on Lounais-Suomen, Pohjanmaan ja Sisä-Suomen poliisilaitosten alue.
Kerättävillä varoilla hankitaan ja toimitetaan venäjänkielistä hengellistä kirjallisuutta sekä ruoka-, vaateapua ja lääkeavustusta Baltian maissa sekä Ukrainassa tehtävässä hengellisessä ja humanitaarisessa työssä. Kerätyt varat käytetään yllämainitulla toimeenpanoajalla ja keräyksen käytännön toimeenpanija on Via Baltica Ministry CPM-Finland ry. 

Shalom Haverim AUDIO-sivuille klikkaa tästä!
Copyright © 2018 CPM-Finland, All rights reserved.
Baltian juutalaistyö

Our mailing address is:
CPM-Finland
Valikylantie 19
Kovelahti 39610
Finland

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp


Nivalan helluntaiseurakunta
- kansainvälinen seurakunta -
Perustettu 08.07.1951
Comments