Lähetyskentiltä

Israelin Raamattuseuran Evankelioimisraportti      18.10.2017

Pelastus

”Sillä minun silmäni ovat nähneet sinun pelastuksesi, jonka olet valmistanut kaikkien kansojen nähtäväksi, valoksi, joka ilmestyy pakanoille, ja kirkkaudeksi kansallesi Israelille.”

Luuk. 2: 30 – 32

Shalom Jerusalemista

Pyydän rukoilkaa Tomerin puolesta.

Tomer tuli eilen kauppaamme ja alkoi katsella kirjojamme. Kun hän näki hepreaksi kirjoitetun kirjasen Jeesuksesta, hän kysyi hintaa. Vastasin, että se oli ilmainen ja että hän voisi ottaa yhden. Kysyin myös, tunsiko hän kertomuksen Jeesuksesta. Hän vastasi: ”Kyllä tunnen. Tiedän, että hän tuli tähän maailmaan ja kuoli ristillä maksaakseen ihmiskunnan syntien puolesta ja otti kantaakseen meidän rangaistuksemme.” Olin ymmälläni. Kysyin: ”Oletko vastaanottanut hänet henkilökohtaisena pelastajanasi?” Hän sanoi kyllä! Hän kertoi tavanneensa erään miehen, joka selitti hänelle evankeliumin ja tutki hänen kanssaan raamattua ja sitten hän otti Messiaan vastaan. Kiitos Jumalalle! Me olemme siementen kylvötyössä, niinpä kun näemme hedelmää, iloitsemme todella. Vaihdoimme Tomerin kanssa puhelinnumeromme, annoin hänelle seurakuntamme osoitteen, annoin hänelle myös raamatun ja lopuksi rukoilin hänen kanssaan. Saakoon hän kasvaa Herrassa ja pysyä horjumatta kalliopohjalla.

Pyydämme rukoustasi myös Kobin puolesta.

Hän tuli kauppaan ja puhui hetken aikaa raamatusta. Hän ei ollut Yeshuaa vastaan, mutta hänen ensimmäinen toteamuksensa oli: ”Kukaan ei koskaan saa minua vakuuttuneeksi siitä, että hän oli Jumala. Kukaan ihminen ei voi olla Jumala!” Yritin sitten selvittää, mihin hän uskoi. Kysyin myös mihin hän itse perusti vakaumuksensa. Hän esitti minulle joukon esimerkkejä ja puhui asioista, joita hän oli kokenut. Jossain vaiheessa hän kertoi minulle, että raamattu, vanha ja uusi testamentti, olivat totta. Siihen saatoin yhtyä, mutta sitten sanoin, että siinä oli ristiriita koska Jeesus itse totesi: ”Sen tähden minä sanon teille, että te kuolette synteihinne. Sillä jos ette usko, että minä olen se, joka olen, te kuolette synteihinne.” Joh. 8: 24. ”Ehkä kuolen synteihini” hän sanoi. ”Ok sitten, unohtakaamme Jeesus hetkeksi. Kerro minulle, jos sinä uskot raamattuun, niin mistä koko kirja kertoo? Mikä on sen tarkoitus?” Tämän kysymyksen jälkeen hän lopetti puhumisen ja alkoi kuunnella. Silloin saatoin selittää synnistä ja miten se rikkoi suhteemme Isään. Myös äärimmäisestä Pelastajan tarpeestamme ja miten Jumala on yksi ainoa, joka voi pelastaa meidät (Jes. 49: 26) ja niin Jumalan itse, pojan persoonassa, oli tultava ihmiseksi ja vuodatettava verensä. Pitkän keskustelun jälkeen hän vain seisoi minua katsoen. Lopetin pyytäen häntä lukemaan Johanneksen evankeliumin, toivon hänen tekevän niin. Saakoon hän löytää Jumalan ja pelastuksen!

Rukoilkaa näiden kahden ja monien muiden puolesta, joita tapasimme, kun liikuimme muutamien päivien aikana ulkona yhdessä rakkaitten veljien ja sisarien kanssa. Sisaret ja veljet olivat Jumalan lähettämiä ihmisiä työhön voittamaan yhdessä kanssani sieluja.

ISRAELIN RAAMATTUSEURA                         THE BIBLE SOCIETY IN ISRAEL
CPM-Finland lokakuu 2017 uutiskirje 

View this email in your browser

Kotisivuillemme Tapahtumat - klikkaa tästä!

JUUTALAISTYÖN LOKAKUUN 2017 UUTISKIRJE

 

Syksyiset terveiset Ukrainasta, kiitos esirukouksista matkan onnistumisen puolesta. Kaikki sujui hyvin ja saimme myös olla terveinä. Kaksi ensimmäistä päivää kului Lvivissä tavaten yhteistyökumppaneita ja kollegoita.


Lvivissä saimme täydentää myös kirjallisuuslaukkumme Odessaa varten. Yöjuna, jolla matkustimme, oli sinänsä kokemus, se oli kuin paluu menneisyyteen. Junavaunut olivat vielä vanhan Neuvostoliiton aikaisia eikä kulku ollut kovinkaan tasaista, johtuen raiteiden epätasaisuudesta ja vaunujen jousituksesta. Eipä niillä kiskoilla Pendolinot tai luotijunat olisi pystyneetkään kulkemaan. Aamulla saavuimme määränpäähän Odessaan ja päivämme käynnistyi heti tapaamisilla ja palavereilla. Olemme kiitollisia Herralle näistä uusista kontakteista, jotka avautuivat ihmeellisesti vanhojen ystäviemme suositusten kautta. Lauantaina oli ensimmäinen tilaisuus messiaanisessa seurakunnassa ja sunnuntaina paikallisessa helluntaiseurakunnassa. Jakamamme kirjallisuus sekä työnäkymme juutalaisen kansan suhteen sai hyvän vastaanoton ja toi uusia kutsuja tulla uudelleen kristittyjen sekä juutalaisten tilaisuuksiin Odessan alueelle.
Odessassa olimme yhteensä neljä päivää ja palasimme takaisin yöjunalla, kuten olimme sinne menneetkin, junamatka kesti suuntaansa kaikkiaan puoli vuorokautta.
Lviv’issa meillä oli runsaasti ohjelmaa ja myös Fiona Lontoosta sekä Konstantin Riiasta olivat saapuneet mukaan teamiin. Uuden vuoden, RoshHaShanan tilaisuuksia järjestettiin messiaanisten kanssa Ternopyl’issä ja Lvivissä, joissa kaikissa olimme teeminä mukana. Seurakunnan sunnuntain tilaisuuksissa saimme runsaasti aikaa ja Herra oli kanssamme väkevästi. Seurakunnan päivätilaisuuden jälkikokouksessa tultiin suurin joukoin esille etsimään Herran voiman kosketusta ja monet myös kokivat sitä rukouspalvelun yhteydessä.

Erään seurakunnan pastori-ystävämme halusi esitellä meille Karpaateilla sijaitsevaa hienoa lomapaikkaa, tulevaisuutta ajatellen. He nimittäin syttyivät näyllemme ja haluaisivat tehdä juutalaistyötä yhteistyössä kanssamme. Rukoillaan, että Herran suunnitelma toteutuu myös tulevaisuuden yhteistyön osalla.

Olemme kiitollisia esirukouksistanne tämän matkan puolesta Ukrainaan, joka onnistui erinomaisesti. Toivomme teidän lisäävän koko Ukrainan, erityisesti Lviv’in ja Odessan sekä Harkovin kohteet rukouslistaanne niin, että voisimme toimia siellä Jumalan johdatuksessa tulevaisuuden suhteen.

Viikon kuluttua toivomme näkevämme teidät Karmel-Kodilla järjestämillämme Lehtimajajuhlilla. Puhujavieraanamme on meille kaikille tuttu Fiona Sorbala Lontoosta, Pirkko Haapakallio laulaa ja laulattaa yhteislauluja. Muitakin esiintyjiä perjantaille on luvassa. Toivomme, että heille ei tule esteitä. Lauantaina musiikissa on luvassa yllätysesiintyjät, uskomme ettei kukaan tule pettymään.  Perjantain sapattiaterialle toivomme ilmoittautumisia viimeistään keskiviikkoiltaan 4.10. mennessä. Olkaa hyvät ja ilmoittautukaa suoraan Ulla Kauppiselle puh. 050-3839125. Koko ohjelma on netissä osoitteessa: http://cpm-finland.info

Rukoillaan juutalaisen kansan puolesta, niin Israelissa asuvien kuin hajaannuksessa olevien, että heidän sydämensä avautuisi evankeliumille, sillä nyt on juutalaisten aika.
 
Kiitollisina tuestanne, yhteistyöterveisin

Toivo ja Malla

Via Baltica Ministry  CPM-Finland ry
PL 7, 39501 Ikaalinen - FINLAND
Tel. +358 40 037 3570
e-mail: cpmfinland@gmail.com
www.CPM-Finland.info


Marraskuun 25. päivä on Karmel-Kodilla koko lauantain  kestävä yhteiskristillinen sielunhoidollinen seminaari - "Lähellä ihmistä." Opettajana pastori kouluttaja Petri Välimäki. Päivän ohjelma löytyy myös nettisivultamme http://cpm-finland.info

Me elämme keskellä vaikeita aikoja, mutta Hänen kanssaan me selviydymme kaikesta. Hänen sanomansa on lohdullinen ja armahtava. Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ’’Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.’’

Shanah Tovah! - Hyvää uutta vuotta 5778!

Israelin Raamattuseuran Evankelioimisraportti      18.9.2017

Kuule rukouksemme!

1 Kun. 8: 37–39

”Jos maahan tulee nälänhätä, rutto, nokitähkä tai viljanruoste, jos tulevat heinäsirkat tai tuhosirkat, jos kansasi vihollinen ahdistaa sitä maassa sen porteilla, olkoonpa kyseessä mikä tahansa vitsaus tai vaiva, mutta jos silloin kuka hyvänsä ihminen tai koko sinun kansasi Israel rukoilee ja anoo armoa, siksi että he kukin tuntevat piston sydämessään ja ojentavat kätensä tähän temppeliin päin, niin kuule silloin taivaassa, asuinpaikassasi, kaikki rukoukset ja anomiset ja anna anteeksi. Tee niin, että annat kullekin hänen vaelluksensa mukaan, sillä sinä tunnet jokaisen sydämen. Sinä yksin tunnet kaikkien ihmisten sydämet.”

Shalom Jerusalemista,

Jumala on hyvä ja uskollinen. Oletko samaa mieltä? Tiedämme, että voimme luottaa hänen lupauksiinsa ja haluamme käyttää tämän hetken juuri nyt muistaaksemme niitä monia ihmisiä, joita tapasimme kuluneen vuoden aikana ja muistaaksemme myös kokemamme siunaukset menneeltä vuodelta. (Juutalaisen kalenterin mukaan nyt alkaa uusi vuosi 5778. Rosh HaShana on 21.9. Kääntäjän huom.). Kautta maan ja myös ulkomailla Jumala salli meidän kylvää kaikenlaisiin sydämiin.

Tässä on joitakin tapauksia meille muistettavaksi.

-          Ortodoksijuutalainen nainen, jolla on monta lasta ja joka sanoi tienneensä Uuden testamentin olevan totta.

-          Huumeriippuvainen, joka otti Kristuksen vastaan, mutta palasi elämään omassa voimassaan ja sanoi harkitsevansa jälleen raamatun lukemista.

-          Tyttö, jonka näin kauppamme lähellä muutama viikko sitten paljon paremmassa kunnossa kuin Tel Avivin keskusbussiasemalla.

-          Nuori mies ja kaikki ne ihmiset, jotka tulevat häiritsemään työtämme, että Jumala avaisi heidän silmänsä, niin että he näkisivät käyvänsä itse Jumalaa vastaan!

-          Tyttö, joka oli poikaystävänsä ”viisauden” vaikutuksen alaisena ja epäili Uutta testamenttia.

-          Muslimimies, joka rukoili kanssani ottaakseen vastaan Kristuksen.

-          Teini-ikäinen arabi, joka myös rukoili, mutta joka katosi jonkin ajan kuluttua, saakoon Jumala pitää hänestä kiinni.

-          Monet turistit, jotka rukoilivat kanssani vastaanottaen Messiaan Pelastajanaan.

-          Yuri, jota edelleen tapaan ja näen hyvin hämmentyneen mielen, minkä vain Jumalan armo voi suoristaa. Hyvä asia on, että luemme paljon raamattua.

-          Ortodoksimies, joka tulee silloin tällöin puhumaan kanssani raamatusta.

-          Miamista kotoisin oleva vanhahko juutalainen mies, jolla oli useita keskusteluja kanssani ja joka näytti olevan niin lähellä totuutta.

-          Kaksi sotilasta, jotka lukivat kadulla kanssani Uutta testamenttia.

-          Muslimilapset, joiden kanssa pelasin jalkapalloa ja yksi heistä oli kiinnostunut.

-          Taksikuskit, joiden kanssa keskustelin Jordaniassa ja kaikkialla.

-          Monet ihmiset, jotka tulevat kauppaamme.

-          Jerusalemin rauhan puolesta

-          Työmme puolesta täällä Israelin Raamattuseurassa

Kiitos sinulle ja saakoon Jumala siunata sinua!

Shana Tovah!!

ELIESER LOEWENTHAL      ISRAELIN RAAMATTUSEURA                         THE BIBLE SOCIETY IN ISRAELRauhan terveiset, Juho ja koko seurakunta!

Sydämelliset terveiset Romaniasta, josta palasin viime yönä!

Kiitämme vielä lämpimästi ystävyydestä, jota saimme kokea Nivalassa vieraillessamme! 
Kiitokset kaikille ahkerille kutojille, joiden työn tulokset tulevat pian lämmittämään monia lapsia. 
Aloitamme neuleiden jakelun seuraavalla matkallamme, kun pakkanen alkaa hiipiä Karpaattien köyhiin kyliin.

Liitteenä pari kuvaa Ernean kylästä, jossa työ lasten keskuudessa aloitettiin vasta noin kuukausi sitten.
Oli liikuttavaa nähdä ja kokea, miten vilkaat romanilapset istuivat paikaltaan hievahtamatta kuuntelemassa Raamatun kertomuksia.

Yhteistyöstä lämpimästi kiittäen ja teitä kaikkia siunaten

Klaus ja Satu
Muista meitä edelleen mm. rukouksin!


Israelin Raamattuseuran Evankelioimisraportti 31.8.2017

Niin että maailma uskoisi…
Joh. 17: 20, 21
”Mutta minä en rukoile ainoastaan heidän puolestaan vaan myös niiden puolesta, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Rukoilen, että hekin olisivat yhtä meissä, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.”

Jeesus rukoili, että yhtenäisyytemme Kristuksen ruumiina olisi sellainen, että ihmiset, jotka katsovat meitä, uskovat Jeesukseen tämän yhtenäisyyden takia. Tämä varmasti asettaa suhteemme veljiimme oikeaan näkökulmaan. Kiitos Jumalalle Kristuksen ruumiista ja niistä niin monista, jotka tulevat Jerusalemiin auttamaan meitä tavoittamaan tämän maan ihmisiä.

Läksimme suurella joukolla kertomaan evankeliumia torstaina säännölliseen tapaamme. Kun olimme palaamassa, eräs uskonnollinen nuori mies kulki perässämme huutaen ihmisille, etteivät ota meiltä materiaalia. Hän sanoi ihmisille, että olimme lähetyssaarnaajia, jotka halusivat tuhota israelilaiset. Niin hän jatkoi seuraten meitä kunnes saavuin kauppaamme ja kenet näinkään istumassa kynnyksellä?

Kerron teille vähän taustaa: Matkustamme usein Tel Aviviin todistamaan keskusbussiaseman tienoilla. Kohtaamme paljon huumeidenkäyttäjiä, jotka ovat hyvin heikossa tilanteessa eikä ollut toisin, kun tapasin tämän tytön. Hän oli hyvin päihtynyt huumeista, mutta siitä huolimatta hän kuunteli minua ja otti minulta silloin vastaan raamatun. Muistan myös, kun hän jossain vaiheessa katsoi minua yllättyneenä ja sanoi minulle: ”Sinä todella uskot, että Jeesus ylösnousi vai mitä?!” Vastasin: ”Kyllä, minä uskon. Ja uskon myös, että sama voima, joka nosti hänet kuolleista, voi nostaa sinut tästä elämästä iankaikkisuuteen.”

Niin, siinä hän oli kauniisti puettuna ja paljon paremmassa kunnossa kuin silloin kun näin hänet bussiasemalla. Olin iloinen nähdessäni hänet ja kättelin häntä varmistaen, että tapaamisemme palautuisi hänen mieleensä. Aloimme keskustella ja aivan oikein uskonnollinen nuori mies tuli ja alkoi varoittaa tyttöä puhumasta minulle. Tämän jälkeen tyttö sanoi: ”Nämä ihmiset, jotka uskovat Jeesukseen ovat ihania ihmisiä. Miten sinä voit tulla ja sanoa näitä asioita hänelle vieläpä ymmärtämättä.” He jatkoivat edessäni puhumista ”meistä”. Lopulta näin pojan kävelevän pois hyvin epävarmana asioista, joita hän oli huutanut meille. Kysyin tytöltä, missä hänen raamattunsa oli ja hän sanoi, ettei hänellä enää ole sitä. Annoin hänelle Johanneksen evankeliumin ja pyysin häntä lukemaan sieltä Jeesuksen sanaa ja vastaanottamaan hänet. Hän sanoi aikovansa niin.

Kiitos Jumalalle kun näemme hänen suojeluksensa, huolenpitonsa ja puolustuksensa. Saakoot molemmat heistä tulla tuntemaan pelastuksen Herrassamme ja Pelastajassamme, Jeesuksessa Kristuksessa.
ISRAELIN RAAMATTUSEURAN EVANKELIOIMISTYÖ THE BIBLE SOCIETY IN ISRAELJUUTALAISTYÖN SYYSKUUN 2017 UUTISKIRJE

Sinä joka tuot hyvää sanomaa Siioniin, nouse korkealle vuorelle, Sinä joka tuot hyvää sanomaa Jerusalemille, korota äänesi huudoksi (huuda äänesi pohjasta CJB), korota, älä pelkää. Sano Juudan kaupungeille, katso sinun Jumalasi.

Yllä oleva teksti on vapaa käännös englanninkielisistä raamatuista, Septuaginta LXX2012 American English, MKJV, Modern King James Version sekä messiaanisten CJB, Complete Jewish Bible -raamatusta, Jesaja 40: 9 jakeesta. Jakeen suomenkielinen 1938 käännös kuuluu: Nouse korkealle vuorelle, Siion, sinä ilosanoman tuoja; korota voimakkaasti äänesi, Jerusalem, sinä ilosanoman tuoja. Korota, älä pelkää, sano Juudan kaupungeille:’’ Katso, teidän Jumalanne!’’  Alkuperäinen teksti tuo esiin selkeän kehotuksen viedä hyvää sanomaa Jerusalemille eli julistaa sille evankeliumia. Tämä on meidän lähetyskäskymme, jota saamme toteuttaa juutalaisten keskuudessa, julistaa heille, että heidän vaivan aikansa on päättynyt ja heidän velkansa on sovitettu… Jesaja 40:1-2 mukaisesti.

Holokaustista selviytyneiden juutalaisten tavoittamisessa aika alkaa kulua loppuun, noin neljä vuotta on enää aikaa jäljellä, sitten heitä ei enää ole. Haavat tosin siirtyvät nuoremmille jälkipolville kannettaviksi, sen olemme saaneet useasti huomata. Tehdään kuitenkin työtä niin kauan kuin se on mahdollista, voittaen niin monia sieluja kuin pystymme, yhdessä rukoillen.

Kahden viikon kuluttua Toivo on lähdössä Ukrainaan, edessä on paljon uutta ja siksi pyydämme, että erityisesti muistaisit rukouksin joka päivä tätä tärkeää matkaa. Matkalla on tapaamisia eri juutalaisyhteisöissä sekä humanitaarisen avun tarpeen selvittäminen eri yhteyksissä. Meitä on pyydetty osallistumaan juutalaisvanhuksille toimitettavien ruokapakettien kustannuksiin sekä lääkeavustukseen erityisesti Itä-Ukrainan vaikeapääsyisille ja hädänalaisille alueille. Näissä kaikissa tarvitsemme viisautta ja varmuutta, että avustuksen kohteet ovat juuri niitä, jotka ovat meidän kohdallemme tarkoitetut ja että apu menee perille.
Matkan alku kuluu eteläisessä Ukrainassa, sen jälkeen on useita tilaisuuksia Lvovissa, Ternobylissä sekä muissa pienemmissä kaupungeissa. Toivo ja Fiona ovat puhevastuussa messiaanisten Rosh Hashanan tilaisuuksissa sekä muissa eri seurakunnissa järjestettävissä tilaisuuksissa. (Rosh Hashana eli juutalainen uusi vuosi on tänä vuonna 21. syyskuuta). Suurkiitos rukoustuestasi tällä matkalla sekä ennen matkaa olevissa monissa sen eri valmisteluvaiheissa.

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna 6.-7.10 vietämme syksyn suurta Lehtimajajuhlaa Karmel-Kodilla, tervetuloa joukolla mukaan! Puhujavieraamme on monille tuttu opettaja Fiona Sorbala Lontoosta, on vieraita Baltian kentältä ja musiikissa yllätysesiintyjät. Sunnuntaina jatkamme Katukappelissa Hervannassa kahdella tilaisuudella. Nettisivullamme löytyy tarkempi ohjelma.

Marraskuun 25. päivä on Karmel-Kodilla koko lauantain  kestävä yhteiskristillinen sielunhoidollinen seminaari - "Lähellä ihmistä." Opettajana pastori kouluttaja Petri Välimäki. Päivän ohjelma löytyy myös nettisivultamme kurssit.

Me elämme keskellä vaikeita aikoja, mutta Hänen kanssaan me selviydymme kaikesta. Hänen sanomansa on lohdullinen ja armahtava. Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ’’Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.’’


Siunaavin yhteistyöterveisin, Shanah Tovah! - Hyvää uutta vuotta 5778!

Toivo ja Malla

Hyvät työtoverini Herrassa,

Haluan jakaa teidän kanssanne jotakin aivan erityistä kuultuamme sen äskettäin ICEJ:n aikaisemmalta kansainvälisen työn johtajalta Malcolm Heddingiltä, joka tätä kirjoittaessani on puhujakiertueella Suomessa. Viime vuoden lehtimajanjuhlien aikaan eräs ultraortodoksinen rabbi tahtoi ehdottomasti keskustella Heddingin kanssa ja heidän tavatessaan tervehti tätä veljenä Jeesuksessa. Tapaamisen aikana kyseinen rabbi kertoi, kuinka tuhannet hänen kaltaisensa juutalaiset uskovat Jeesukseen Messiaana, mutta haluavat pitää tämän julkisuudelta piilossa, jotta Pyhän Hengen työ heidän keskuudessaan saisi jatkua. Jumala vuodattaa Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen henkeä (Sak. 12:10) ja liikkuu erityisellä tavalla juutalaisen kansan keskuudessa.

Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö tarjoaa sinulle ja seurakunnallesi mahdollisuutta kytkeytyä kaikkeen siihen, mitä Israelissa ja eri puolilla maailmaa juutalaisten keskuudessa tapahtuu. Elämme todella mielenkiintoisia aikoja! Toivon, että voit hetkeksi pysähtyä katsomaan videota, jolla amerikkalainen pastori kertoo kokemuksistaan ICEJ:n työstä. Ehkäpä sinäkin voisit osallistua ensi tammikuun Envision-konferenssiin Jerusalemissa?

Olethan ystävällinen ja välität tämän viestin myös seurakunnan vanhimmille, jotta he voivat keskuudessaan keskustella pastorin lähettämisestä edellä mainittuun tapahtumaan.

Muutaman päivän aikana pääset mielenkiintoisella ja poikkeuksellisella tavalla tutustumaan nykytilanteeseen Israelissa, kohtaat messiaanisten seurakuntien johtajia ja arabipastoreita, vierailet Israelin parlamentissa jne. Tarkempaa informaatiota saat seuraavan linkin välityksellä: https://envision.icej.org/about

Ole rohkeasti yhteydessä ICEJ:n Suomen osaston toimistoon tai allekirjoittaneeseen. Tapahtuma on englanninkielinen, mutta riittävän monen tarvitessa tulkkausta suomeksi, järjestämme konferenssiin tulkin.

Veljesi Herrassa,

Kari O. Niemi
Toiminnanjohtaja
ICEJ Suomi

Puhelin: 050 501 0007
Sähköposti: kari.niemi@icej.fi

 


JUUTALAISTYÖN HEINÄKUUN 2017 UUTISKIRJE

''Israelin kansa esiintyy maailman historiassa sangen ihmeellisenä. Sen yllä lepää salaisuuden tiheä verho. Se itse, sekä toisetkin kansat kyselevät usein: ''Miksi? Miksi?'' 

Tämä kansa on aivan toisenlaista kuin kaikki muut kansat. Sen historia ja sen kohtalo ovat täynnä mitä arvoituksellisimpia tapahtumia, joita ihmisjärki ei kykene selittämään. Mutta yksi kirja voi antaa tyhjentävän vastauksen tähän ihmiskunnan historian suureen kysymysmerkkiin: Raamattu - juutalaisten kirja, juutalaisten kirjoittama ja suurimmalta osaltaan juutalaisille kirjoitettu. Se vetää jumalallisella arvovallalla verhon syrjään ja selvittää meille Israelin kansan suuren menneisyyden, sen synkän nykyisyyden ja sen ihanan tulevaisuuden.''

Yllä alkutekstinä oleva kirjoitus on lainaus Ristin Voitto ry:n 1946 julkaiseman kirjasta, Juutalaiskysymys Raamatun valossa. Haluan lainata tähän kirjeeseen vielä lopputekstin tästä vain 45-sivuisesta kirjasta:
”Israelin historia osoittaa meille valtavalla tavalla elävän Jumalan todellisen olemassaolon; Hänen joka on kaiken takana, mitä maailmassa tapahtuu ja joka vie voittoon iäiset suunnitelmansa ehdottomalla varmuudella.
Jokainen yksilökin on osaltaan mukana maailman tapahtumissa. Kun Jumala toimii jonkin kansan suhteen, vaikuttaa se yksilöihinkin, ainakin ulkonaisesti. Sekin Jumalan tuomio, mikä parhaillaan kohtaa Israelia, vaikuttaa aina koteihin ja yksilöiden elämään saakka. Jokaisen on osallistuttava kansansa kohtaloon.
Mutta vaikka ihmisen ulkonainen elämä on kohtalonyhteydessä kansaansa, niin tarjoaa Herra Jumala kullekin yksilölle sisäisen vapauden ja uuden elämänyhteyden elävään Jumalaan, joka nostaa hänet vaikeuksien ja ahdistusten yläpuolelle. Jeesus Kristus on tullut antamaan meille rauhan Jumalassa. Hän itse on ottanut syntimme päälleen ja kantanut ne. Hänen verensä on vuotanut syntiemme sovitukseksi. Ken Häntä siitä kaikesta sydämestään kiittää, hän on vapaa velastaan. Ja sellaiselle Hän sanoo:'' Sinun syntisi on sinulle annettu anteeksi.'' Samalla voitamme itsellemme Hänet, ylösnousseen Kristuksen, jolla oli valta sanoa; Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä-- katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä, maailman loppuun asti.'' Matt 28: 18-20
Hän on meidän parhain ystävämme, elämämme Herra, ilomme, voimamme, lohdutuksemme, jota ei kukaan voi meiltä kiistää ja rauha, joka käy ylitse kaiken ymmärryksen. Sen ovat kokeneet ne juutalaiset, jotka ovat kirjoittaneet uuden testamentin ja jotka suurella ilolla ja voimalla levittivät silloin tunnetulle maailmalle sanomaa Jeesuksesta Kristuksesta. He eivät vaihtaneet uskontoa, vaan he tunnustivat Jeesuksen Kristuksen juutalaisten korkeimmaksi jumalalliseksi ilmennykseksi. He eivät kieltäneet isiensä uskontoa, vaan päinvastoin näkivät Jeesuksessa Kristuksessa isille annettujen lupausten täyttymisen. Israelin isät, Abraham, Isak ja Jaakob ovat juuri, Israelin kansa on runko ja kaikki, jotka uskovat Jeesukseen Kristukseen ovat sen puun oksia, jonka Jumala on asettanut tähän maailmaan todistukseksi itsestään. Juutalainen joka uskoo Kristukseen, on oikea israelilainen, sillä hän uskoo Häneen, josta Abraham, Isak ja Jaakob ja kaikki vanhan testamentin profeetat ovat puhuneet."


Meitä, jotka teemme työtä juutalaisen kansan parissa, tämä teksti siunaa runsaasti. Kirjan kirjoittamisen ajankohta oli sellainen, jossa juutalaiset vaelsivat ilman omaa kotimaataan ja vain jotkut maat ottivat juutalaisia, Jumalan omaisuuskansaa vastaan! Mikä paradoksi. Elämme parhaillaan vastaavanlaista aikaa. Jopa monet kristityt ovat kääntämässä Israelille ja juutalaisille jälleen selkäänsä. Suuret kirkkokunnat ilmoittavat julkisesti, etteivät enää rukoile Israelin puolesta. Elämme pimentyvän maailman illassa, nyt on kristittyjen aika tehdä työtä juutalaisten keskuudessa.

Olemme kiitollisia kaikesta tuestanne kuluneen kesän aikana, Toivon Baltian matka heinäkuun alussa oli oikein ajoitettu. Hänellä oli useita tapaamisia koskien Latviassa tehtävää työtä eri yhteistyötahojen kanssa.
Iloksemme saimme tiedon leipäkuorman toimituksesta juuri silloin kun Toivo oli vielä Latviassa ja uskalsimme ottaa jälleen rekkakuorman leipää vastaan, luottaen teidän taloudelliseen tukeenne. Kuorma on jo toimitettu perille Riiaan ja leipää jaettu mm. Riian, Daugavpilsin ja Liepajan juutalaisyhteisöille sekä Riiassa eri seurakunnille. Seurakunnat auttavat vähäosasia työalueellaan, ja jakavat leipää mm. köyhistä köyhimmille monilapsisille yksinhuoltajaperheille sekä kadun kansalle. Lisäksi toimitimme leipää yhteistyökumppanimme välityksellä myös Vilnan vankiloihin jaettavaksi.

Tällä hetkellä valmistelemme syyskuun Ukrainan matkaa, jota pyydämme muistamaan erityisesti rukouksin. Matkalla on tarkoitus käydä mm. eteläisessä Ukrainassa, Lvivin ja Kiovan lisäksi. Etelä-Ukrainassa on avautunut mielenkiintoisia kohteita, joihin on tarkoitus käydä tutustumassa sekä kartoittamassa tilannetta. Rosh HaShana, Juutalainen uusivuosi ajoittuu juuri sopivasti matkapäiviin ja tarkoitus on luoda kontakteja myös paikallisiin juutalaisyhteisöihin näillä alueilla. Rukouksesi ovat ensiarvoisia tämän matkan aikana ja myös jo nyt, kun asioita valmistellaan ja järjestellään.

Lokakuussa järjestämme jälleen Lehtimajajuhlan Karmel-kodilla. Laittakaapa päivämäärät muistiin ja tehkää majoitusvarauksenne Ullalta ajoissa; 6.-7.10.2017 Karmel-kodilla! Juhlat jatkuvat vielä Hervannan Katukappelilla 8.10.2017. Seuratkaa ilmoitteluja tilaisuuksista. Puhujavieraanamme on jo monille tuttu messiaaninen opettaja Fiona Sorbala Lontoosta ja juhlien musiikissa meillä on yllätysesiintyjät. Kannattaa osallistua Karmel-Kodilla järjestämillmme Lehtimajajuhlien mielenkiintoisiin tilaisuuksiin.


Siunattua loppukesää!
 
Yhteistyöterveisin,

Toivo ja Malla


Israelin Raamattuseuran Evankelioimisraportti 18.7.2017

Mikä on totuus?

”Mikä on totuus?” Pilatus kysyi häneltä. Sen sanottuaan Pilatus meni taas juutalaisten luo ja sanoi heille: ”Minä en löydä hänestä mitään syytä.”            Joh. 18: 38


Usein kadulla minun on vastattava tähän kysymykseen. Mikä on totuus? Yleensä vastaukseni on, että totuus ei ole abstrakti tai filosofinen asia. Totuus on nimi! Se on Jeesus Kristus. Niinpä kun tapaan erilaisia ihmisiä ja vaihdan heidän kanssaan muutaman sanan, iloitsen niiden kanssa, jotka ottavat Jumalan sanan eli totuuden.


Tämän kertainen tapaaminen oli erilainen, koska tapasin Yurin, nuoren ortodoksimiehen, eri tavalla. Olimme suurlähetystössä saadaksemme asiakirjat vaimoni kansalaisuutta varten. Pitkään odotettuamme olimme ainoat jäljellä olevat ja aloimme puhua. Jossain keskustelun vaiheessa, kun olin kääntänyt sen uskoon, kerroin hänelle, että en seurannut rabbiinisia perinteitä vaan ainoastaan raamattua. Hän näytti pitävän siitä. Sitten hän kysyi, olinko uskonnollinen, ja kun selitin mihin minä uskoin, hän kysyi minulta: ”Oletko messiaaninen?” Vaimoni ja minä nauroimme ja vastasimme, mitä merkitsi olla Yeshuan opetuslapsi eli messiaaninen. Tässä vaiheessa hän kertoo meille hämmästykseksemme, että oli lukemassa Uuden testamentin evankeliumeita toista kertaa! Sitten ymmärsin, miksi olin käynyt läpi niin monimutkaisen prosessin, kun he olivat pyytäneet minulta tiettyä asiakirjaa sisäministeriöstä. Jumala oli valmistanut tapaamisen. Läksimme rakennuksesta ja jatkoimme keskustelua vielä noin suunnilleen 40 minuuttia. Erosimme sopien tapaamisesta Jerusalemissa keskustellaksemme Jumalan sanasta. Ilmaisin, että raamattu ja ainoastaan totuus olisi oppaamme.


Tähän mennessä hän on tavannut minut kahdesti ja ensi viikolle olemme sopineet sanan tutkimisen ja lounaan. Hän uskoo Jeesukseen, mitä hän sanoo ja merkkeihin, mutta ei sitä, että hän on Jumala. Niinpä eilen tutkittuamme joitakin raamatunkohtia yhdessä, näin että hän valitsee raamatusta kohtia, joihin hän uskoo ja toisia, joihin ei usko. Hän sanoo myös, että emme tee syntiä ajatuksissa vaan teoissa ja että me olemme epätäydellisiä ja rajallisia ihmisiä, minkä vuoksi teemme syntiä. Toisin sanoen hän yksinkertaisesti vapauttaa itsensä kaikesta vastuusta synnin tekemisen suhteen. Näytin hänelle Jobista kohtia, missä Job teki silmiensä kanssa sopimuksen: kuinka voisinkaan katsoa neitosen puoleen ja myös jakeet Room. 12: 1, 2 meille kehotukseksi muuttumaan mielen uudistuksen kautta. Yuri palkitsee osoittamalla suurta tarkkaavaisuutta kaikkea keskustelua kohtaan ja tähän asti olen voinut kysellä joistakin hänen näkökohdistaan yrittäen esittää hänelle raamatun koko totuuden. Joko hän hyväksyy sen kaiken tai hänen ei tarvitse hyväksyä mitään, edes osaa, siitä. Niinpä seuraavalle viikolle aihe tulee olemaan absoluuttinen totuus Jumalan avulla.


Pyydän rukoilkaa viisautta, kun käymme läpi Jumalan sanaa ja saakoon Jumala ilmaista itsensä hänelle Jeesuksen Kristuksen kautta, niin hän voi tunnistaa hänet maailman Messiaana. Rukoilkaa myös niiden monien ihmisten puolesta, joiden kanssa olen keskustellut viime aikoina ja että minulla olisi viisautta ja armoa kertoa hyvää sanomaa.


ISRAELIN RAAMATTUSEURAN EVANKELIOIMISTYÖ THE BIBLE SOCIETY IN ISRAEL


Hola ystäväiset

Tässä odotellessa asioitten järjestäytymistä, on mennyt hieman aikaa edelliseen kirjeeseen. Nyt kuitenkin tiedetään tulevaisuudesta sen verran, että voidaan valottaa teitäkin. Meillähän on Suomeen lähtö Kelan ja Julian lukion takia nyt edessä, ja tämän Cocentainan työn jatko on ollut nyt ajankohtainen. Monenlaista vaihetta on tässä keväällä koettu asian tiimoilta, mutta nyt näyttää jo selkeämmältä.Jumalan vastaukset kun usein tulevat viime tipassa, mutta eivät onneksi myöhästy.

Jumala laski Saaran sydämelle erään tutun perheen Suomesta tähän jatkoon, ja itse ajattelin, että eivät varmaankaan Suomesta halua muuttaa, kun ovat jo kuusi vuotta siellä asuneet. Kuitenkin lopulta soitin ja kysyin, niin kas kummaa, olivat juuri lähtöaikeissa Valencian suunnalle, ja tavarat oli jo melkein pakattuna. Kyselivät tiedänkö muuttoautoa, ja sanoin että meille on tulossa Suomesta pakettiauto hakemaan meidän tavaroita, joten ehkäpä siihen mahtuu. Lopulta he toivat samalla autolla tavaransa meille, ja me pakataan omat tavarat siihen – ihan kätevää.

Niinpä tämä em. kihniöläinen perhe (Susanne, Fernando, Hans 9 v. ja Elias 3v). muuttivat muutama päivä sitten Cocentainaan. Fernando on meksikolainen ja Susanne suomalainen – ja he puhuvat hyvin espanjaa ja suomea molemmat. Tutustuimme heihin noin kymmenen vuotta sitten eräässä seurakunnassa Valenciassa, jossa opiskelimme soluseurakuntakurssilla. Nyt he siis jäävät asustamaan meidän asuntoa jatkossa ottaen päävastuun seurakuntatyöstä.

Näsilät ja Kehusmaat ovat kesäkuun Suomessa, mutta jatkavat täällä palattuaan entiseen malliin. Lisäksi syksyllä on tulossa Hanne-Mari ja Jaakko Karjalaisen perhe Ähtäristä lasten opettajaksi, sekä omalla panoksellaan lähetystyöhön, ja erityisesti lapsityöhön. (Heidänkin muuttotavarat muuten tulivat samalle kylälle ja samalla autolla kuin Fernandon ja Susannen! ) Joten syksyllä täällä on tiimissä 4 suomalaista perhettä, ja yhteensä 20 henkilöä.

M_usl.mammatyöhön löytyi hyvät jatkajat niin Torreviejassa kuin Cocentainassakin. Torreviejassa pastorska Linttu on innostunut m-työstä ja annetaankin heille enemmän vastuuta jatkossa. Cocentainassa meillä on apuna lähikaupungin pastoripariskunta Doris ja Ricardo, joilla sydän on syttynyt tähän työhön.

Meidän Suomen asuminen on ollut vielä avoimena. Eilen tosin vahvistui että Julia pääsisi yhteishaussa Kouvolan lukioon, joten alustavasti sieltäpäin etsimme asuntoa. Meidän Sievin asunnossa on hyvät vuokralaiset, ja he halusivat kovasti jatkaa, joten olkoon niin toistaiseksi. Koemme kuitenkin että Suomeen on mentävä, ja jotakin uutta on elämäämme tulossa. Mitä se on, jää nähtäväksi. Tuo jalkain lamppu kun valaisee vaan tietyn matkaa.

Kiitokset kaikille teille, jotka olette meitä muistaneet kuluneiden vuosien aikana niin rukouksin kuin taloudellisesti. Kiitollisin mielin ajattelemme mennyttä jaksoa, joka on ollut kaikessa vaikeudessaankin antoisaa ja siunattua aikaa. Jumalamme on ollut uskollinen,niinkuin te työmme tukijat kuin Jumalan lähettämät tiimiläisetkin. Jatkamme vielä tämän asunnon, jossa on rukoushuone ja aktiotilat vuokran tukemista vielä vuoden ajan, ja jos haluat olla mukana auttamassa, ota yhteyttä.

Suomeen lähdemme ajelemaan 4.7 ja saavumme laivalla 8.7, joten ihana pian nähdä livenä teitä kaikkia! Pyydämme vielä esirukousta ja varjelusta pitkälle automatkalle sekä johdatusta Suomen asunto- ja työasioiden järjestymiseen.

Rakkain terkuin:Timi, Saara ja Julia

Suomen puhelinumerot: Timi 046-595 2715 ja Saara 046-595 2716
JUUTALAISTYÖN KESKIKESÄN 2017 UUTISKIRJE 

Mutta kun apostolit, jotka olivat Jerusalemissa, kuulivat, että Samaria oli ottanut vastaan Jumalan sanan, lähettivät he heidän tykönsä Pietarin ja Johanneksen. Ja tultuaan sinne nämä rukoilivat heidän edestänsä, että he saisivat Pyhän Hengen; sillä hän ei ollut vielä tullut yhteenkään heistä, vaan he olivat ainoastaan kastetut Herran Jeesuksen nimeen. Silloin he panivat kätensä heidän päällensä, ja he saivat Pyhän Hengen.
 

Tämä edellä oleva Apostolien teot 8 :14-17 raamatun kohta on meille tuttu ja hyvin tärkeä. Näiden helluntain jälkeisten tapahtumien seurauksena me olemme saaneet evankeliumin, tulleet uskoon ja myös useammat olemme täyttyneet Pyhällä Hengellä. Toivotaan ja rukoillaan tätä samaa Pyhän Hengen toimintaa tämän keskikesän hengellisille juhlille eri puolilla Suomea! Tämän Pyhän Hengen täyteyden tulisi edelleen olla asia, joka laajenee, kasvaa ja toimii aktiivisesti niin meillä täällä Suomessa kuin lähetyskentillä.

Suomen keskikesä on luonnossamme ehkä kauneinta aikaa ja monille meistä tämä merkitsee kesälomakauden alkua. Haluamme tervehtiä teitä vielä ennen keskikesän virkistäville juhlille osallistumistanne sekä kesälaitumille ja lomille siirtymistänne. Työmme hajaannuksessa elävien juutalaisten keskuudessa on edennyt voimakkaasti eikä vähiten Ukrainan kentällämme, tästä olemme äärettömän iloisia ja kiitollisia Herralle.

Kuten edellisessä kirjeessämme lyhyesti kirjoitimme, järjestimme Ukrainassa aivan äskettäin kesäkuun alussa STEP-evankeliointikurssin Lvovin kaupungissa. STEP-kurssit ovat erittäin tarpeellisia valmentamaan työntekijöitä lähestymään oikealla tavalla ja asenteella juutalaisia sekä käyttämään oikeanlaista terminologiaa keskusteluissaan heidän kanssaan.
Kurssi herätti paljon kiinnostusta asiantuntijapiireissä ja oli laatuaan ensimmäinen Ukrainassa. Kurssin järjestelyistä oli Lvovissa vastuussa Chosen People Ministries (CPM) ja CPM-Finland. Opettajina kurssilla toimivat Boris Goldin ja Evgeni Ivanov Chosen People Ministries kansainvälisestä järjestöstä. Meidän osuutemme oli avustaa järjestelyissä ja painattaa oppilaille jaettavan kirjallisuuden kuten Jesaja 53 ja Apostolin sydän kommentaarit. Osallistujia kurssilla oli kiitettävästi ja monet halukkaat eivät päässeet mukaan kurssille syystä tai toisesta. Tämän vuoksi päätimme uuden STEP-kurssin järjestämisestä jo tämän vuoden syksylle. Kurssi järjestetään yhteistyössä erään paikallisen helluntaiseurakunnan kanssa. Myös Harkovassa järjestettiin CPM:n STEP-kurssi kesäkuun toisella viikolla ja Kiovaan on suunniteltu järjestettäväksi vastaava STEP-kurssi kuluvan vuoden syksyllä.

Tapaamisemme matkan aikana avasivat myös uusia mahdollisuuksia palvella Ukrainan juutalaisia. Esimerkiksi juutalaisille tarkoitetun Sar Shalom-leirin järjestämisestä Ukrainassa sovittiin alustavasti paikallisten toimijoiden kanssa. Syksyllä Lvovissa järjestettävien kurssin ja leirin järjestelyistä vastaa CPM-Finland ja CPM-UK yhdessä paikallisten yhteistyötahojen kanssa.
Käytännön yhteistyömme Lvovissa ja ylipäätään Ukrainassa sai erinomaisen ja voimakkaan alun. Tosin pohjaa, uskottavuutta osaamista ja toimintaamme kohtaan Ukrainassa oli jo luotu CPM:n kansainvälisten yhteyksien kautta sekä osallistumisissa edellisten vuosien 2013 ja 2016 Lvovissa järjestettyjen kansainvälisiin venäjänkielisten helluntaiseurakuntien konferensseihin, IACEF World Congress, International Assembly of Christians of Evangelical Faith. Ks. marraskuun 2016 rukouskirje.

Painetusta juutalaisille kohdistetusta materiaalista kuten venäjänkielisistä Jesaja 53 ja Apostolin Sydän kommentaarit kirjoista, D. Sternin raamatuista sekä painattamistamme LeHaim traktaateista ja lentolehtisistä oli suurta kysyntää ja tarvetta Ukrainassa. Lupasimme toimittaa painettua materiaalia lisää ja täydentää paikallista varastoamme. Tähän ikään kuin vahvistuksena ja vastauksena saimme jo lahjoituksen, joka kattaa osan seuraavaksi suunnittelemamme painatuserän kustannuksista. Kiitos tästä Herralle ja hänen ääntään kuuleville ystäville! 

Työmme Latviassa ja muualla Baltiassa etenee vakaasti ja jo totuttuja uomia noudatellen. Tarkoituksemme on vierailla Latviassa heinäkuun alussa tapaamassa ystäviä ja rohkaisemassa uskoon tulleita veljiä ja sisaria siellä.

Tarvitsemme juutalaistyössä erityistä viisautta kentällämme toimia yhteistyössä paikallisten kanssa ja yhteisissä juutalaisten evankeliointiin tähtäävissä opetustapahtumissa. Juutalaisilla ei ole helppoa vieläkään, esimerkiksi Ukrainassa, antisemitismi on voimakkaassa nousussa ja juutalaisia kehotetaan lähtemään maasta.
On erityisen tärkeätä, että kristityt oppisivat siunaamaan Jumalan omaisuuskansaa ja että juutalaiset voisivat nähdä meissä oikeanlaisen Kristuksen kirjeen, juutalaisen Messiaan; siunaavan, rakastavan ja auttavan.
On olemassa vanha juutalainen sanonta, jos me sanomme, että rakastamme juutalaisia, he sanovat: ”Osoita se meille käytännön teoin.” Tässä on meillä paljon opittavaa, myös muita ihmisiä kohtaan meidän tulee osoittaa rakkauttamme teoin eikä vain puheena.

Haluan muistuttaa sinua, että Ukrainassa myös suuret määrät orpoja, leskiä, pakolaisia jotka ovat joutuneet pakenemaan omilta kotiseuduiltaan. Myös he tarvitsevat evankeliumia ja jopa perustoimeentuloon kuuluvaa aineellista apua.

Haluaisimme lähteä tukemaan kahta vähätuloiseen uskovaiseen perheeseen ottolapsiksi otettua juutalaislasta, joiden perustarpeet tulisi saada turvattua. Ole hyvä ja lähetä palautetta, jos ja miten haluat olla mukana näiden orpolasten apuna.

Tukijoitamme siunaten ja kiitollisuudella muistaen sekä
Siunattua kesää toivottaen!

Toivo ja Malla

Via Baltica Ministry CPM-Finland ry
PL 7, 39501 Ikaalinen - FINLAND
Tel. +358 40 037 3570
e-mail: cpmfinland@gmail.com
www.CPM-Finland.info
 Lääke- ruoka- ja vaateapua Baltian maihin – Leipää Latviaan
Via Baltica Ministry CPM-Finland ry:n tilille POP – Jämijärvi, nro IBAN: FI45 4722 0010 0238 27 merkillä: ”Leipää Latviaan” Poliisihallituksen lupa nro RA/2016/323 toimeenpanoalue Lounais-Suomen, Pohjanmaan ja Sisä-Suomen poliisilaitosten alue, ajalla 8.7.2016-7.7.2017 

 Kiitos lahjastasi


JUUTALAISTYÖN KESÄKUUN 2017 UUTISKIRJE

Kun helluntaipäivä oli tullut, he olivat kaikki yhdessä koolla. Yhtäkkiä tuli taivaasta humaus, niin kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska ja se täytti koko huoneen, jossa he istuivat. He näkivät ikään kuin tulisia kieliä, jotka jakautuivat ja laskeutuivat heidän itse kunkin päälle ja he täyttyivät kaikki Pyhällä Hengellä ja alkoivat puhua muilla kielillä sen mukaan, mitä Henki antoi heille puhuttavaksi. Apostolien teot 2 :1-4

Tämä edellä oleva raamatun kohta on meille kaikille hyvin tuttu ja tärkeä. Näiden helluntain tapahtumien seurauksena me olemme tulleet uskoon ja useammat olemme täyttyneet Pyhällä Hengellä. Tämän asian pitäisi edelleen olla kuin elävä organismi, joka laajenee, kasvaa ja toimii aktiivisesti niin meillä täällä Suomessa kuin kentällämme Baltiassa ja Ukrainassa. Rukousaiheemme juutalaistyössä on, että uskoon tulleet ystävät voisivat täyttyä Pyhällä Hengellä ja olisivat alkuseurakunnan tapaan väkeviä todistajia omiensa keskellä. Jeesukseen uskovien juutalaisten joukossa on monia eri suuntauksia, aivan niin kuin kristillisissä kirkkokunnissakin. Lain alla olevia uskovia on jokaisessa kirkkokunnassa ja suunnassa, myös meillä helluntaiseurakunnissa, laki sitoo, antaa määräyksiä, ohjeita ja vaatimuksia. Kuitenkin meidät on vapautettu täyteen vapauteen Kristuksessa Messiaassa, älkäämme antako sitoa itseämme sanoo Paavali useassakin eri opetuksessaan.

Tarvitsemme juutalaistyössä erityistä viisautta kentällämme toimia useamman kirkkokunnan kanssa yhteistyössä ja yhteisissä juutalaisten evankeliointiin tähtäävissä opetustapahtumissa. Ukrainassa esimerkiksi babtistiuskovat eivät välttämättä hyväksy helluntailaisia ja päinvastoin. Rukoillaan, että uskovaiset voisivat toimia yhdessä ja viedä evankeliumin ilosanomaa juutalaisille sisarille ja veljille. Juutalaisilla ei ole helppoa vieläkään, esimerkiksi Ukrainassa, antisemitismi on voimakkaassa nousussa ja juutalaisia kehotetaan lähtemään maasta. On erityisen tärkeätä, että seurakunnat oppisivat siunaamaan Jumalan omaisuuskansaa, että juutalaiset voisivat nähdä heissä oikeanlaisen Kristuksen kirjeen, juutalaisen Messiaan; siunaavan, rakastavan ja auttavan. On olemassa vanha juutalainen sanonta, jos me sanomme, että rakastamme heitä, he sanovat osoita se meille käytännön teoin. Tässä on meillä paljon opittavaa, myös muita ihmisiä kohtaan meidän tulee osoittaa rakkauttamme teoin ei vain puheena. Tänä päivänä on Ukrainassa myös suuret määrät sotaorpoja, leskiä, pakolaisia jotka ovat joutuneet pakenemaan omilta kotiseuduiltaan. Myös he tarvitsevat evankeliumia ja jopa perustoimeentuloon kuuluvaa aineellista apua.

Lvovin STEP-kurssilla oli mukana yli 20 hengen innokas joukko oppimassa juutalaisevankeliointia ja sen erityispiirteitä. Opettajina kurssilla toimivat Boris Goldin ja Evgeni Ivanov Chosen People Ministries kansainvälisestä järjestöstä. Meidän osuutemme oli avustaa järjestelyissä ja painattaa oppilaille jaettavan kirjallisuuden kuten Jesaja 53 ja Apostolin sydän kommentaarit. Kurssin materiaalin painatuskustannukset toki tulivat Beit Sar Shalom-järjestön kautta Saksasta. Kaksipäiväisen STEP-kurssin tunneilla saimme olla mukana oppimassa keskeisiä evankeliointimetodeita, erityisesti juutalaisten katuevankelioinnissa. Opimme mm. kädestä pitäen miten tulee tarjota traktaatteja ja sanoa muutama ystävällinen sana vastaanottajille. Toki meille opetettiin myös juutalaisevankelioinnin erityishaasteita ja evankelioinnissa käytettävää termistöä. Kurssin osalta oli erityisen mieluisana kokemuksena panna oppimamme käytäntöön ja saada osallistua ja tutustua evankeliointityöhön Lvovin kaduilla.

Koko loppuviikon ajan oli kaupungin keskustassa normaalia enemmän ihmisiä liikkeellä, johtuen kaupungissa järjestetystä uskonpuhdistuksen 500 vuotisjuhlasta. Monet ihmiset vastaanottivat evankeliumin siemeniä, mutta kuten kadulla usein tapahtuu, monet myös torjuivat evankeliumin tarjouksen. Saimme jakaa monille lentolehtisiä ja muuta materiaalia kuten, Lechaim traktaatteja ja valikoidusti myös Jesaja 53-kirjoja. Pyydänkin sinua rukoilemaan, että tämä kylvetty sana tekee vastaanottajilleen sen tehtävän miksi se on lähetetty. Hyvillä mielin ja Herralle kiitollisena Lvovista.

Siunattua helluntaipäivää - Chag Shavuot sameach
Yhteistyöterveisin,
Toivo ja Malla
Kotisivuillemme - klikkaa tästä!Nivalan helluntaiseurakunta
- rukoillen, rinnallakulkeva seurakunta -
Perustettu 08.07.195
Comments