Miten voit liittyä seurakuntaan?

Jokainen tarvitsee kodin - tervetuloa seurakuntakotiin!

Seurakuntaperheeseemme
voit liittyä, kun uskot Jeesukseen Kristukseen syntien anteeksiantajana. Olet joko käynyt - tai haluat tulla kastettavaksi upotuskasteelle raamattujen ilmoituksen mukaan.
Vieraanamme, uskovana olet tervetullut tilaisuuksiimme sekä osallistumaan ehtoolliselle kanssamme.

Jäsenyys
Seurakuntaperheeseemme liitetään uskovien upotuskasteella käyneitä. Haluamme toimia Raamatussa annetun esimerkin mukaisesti. Seurakuntamme toimii vapaaehtoisten lahjoitusten varassa, joten seurakuntajäsenyys ei maksa. Emme peri jäseniltämme veroa emmekä kontrolloi millään tavoin ns. uhraamista (jota myös kutsutaan kolehdiksi) -vapaehtoiseen rahalahjan (kolehdin) annetaan mahdollisuus sunnuntain kokouksien yhteydessä.

Liittyminen siirtotodistuksella
mikäli olet jo jonkin vapaasuunnan seurakunnan jäsen; (helluntaiherätyksen, vapaakirkon, metodistikirkon, pelastusarmeijan, adventtikirkon tai baptistikirkon), voit paikkakunnan muutoksen tai muiden asioiden vuoksi liittyä seurakuntaamme seuraavasti:
ota yhteys nykyiseen kotiseurakuntaasi ja pyydä heitä lähettämään siirtotodistus joko osoitteeseen toimisto@nivalanhelluntaiseurakunta.com tai Nivalan seurakunta, Lisäkuja 1, 85500 Nivala.
Kun siirtotodistus on saapunut seurakuntamme toimistolle, otamme sinuun yhteyden. Seurakuntaan liittyvät siunataan jäseniksi aina kuukauden
1. sunnuntain ehtoollisjuhlassamme.

Liittyminen tunnustuksen perusteella
jos olet käynyt uskovien upotuskasteella, mutta et kuulu mihinkään seurakuntaan, ota yhteydessä pastoriin tai vanhimmistoon (yhteystiedot-sivustoltamme puhelinnumerot), niin sovimme seurakuntaan siunaamisesta.
Mikäli olet tehnyt uskonratkaisun ja haluat käydä kasteella, ota yhteydessä pastoriin tai vanhimmitoon ja sovi kastekeskustelusta.
Kastekeskustelun yhteydessä sovitaan kastepäivä sekä täytetään liittymislomake, mikäli haluat kasteen myötä liittyä seurakuntamme jäseneksi, siunaamme sinut heti kastetilaisuuden jälkeen sinut seurakuntamme jäsenyyteen.

Miten kasteelle pitää valmistautua
On hyvä, että valmistaudut kasteelle tuloon rukoillen. Kasteelle ilmoittautumisen yhteydessä olet saanut seurakuntamme jäsenlomakkeen sekä mahdollisesti muuta informaatiota. Täytä lomakkeet, ennen kuin tulet kasteelle, ja tuo ne mukanasi kastetilaisuuteen. Jos et ole saanut kyseistä jäsenlomaketta ilmoittautumisen yhteydessä, saat sen kastetilaisuudessa, jolloin voit täyttää lomakkeet vasta siellä.

Kastettavien on tultava kastetilaisuuteen tuntia aikaisemmin kuin varsinainen kastetilaisuus alkaa. Kastettavat kokoontuvat vajaan tunnin kestävään tiedotus- ja rukoushetkeen, jossa annetaan ohjeita kastetilaisuudesta. Sekä naisilla että miehillä on tukena myös kasteavustajat, jotka ovat kastettavien mukana koko tilaisuuden ajan.

Ota kastetilaisuuteen mukaan pyyhe ja vaihtoalusvaatteet. Kastepuku annetaan käyttöösi seurakunnan puolesta. Kasteen aikana käytössä olevan alusvaatekerran on syytä olla vaalea, sillä kastepuvun kastuessa tummat alusvaatteet näkyvät läpi.

Eroaminen seurakunnasta
mikäli haluat jostain syystä erota seurakunnastamme, tule keskustelemaan asiastasi tai toimita kirjallinen eroilmoitus toimistollemme. Tämän jälkeen pastorimme ottaa sinuun yhteyttä.

- on henkilökohtaisen uskon
ja upotuskasteen srk -