Miten voit tulla uskoon?

Mikä voi olla helpompaa kuin uskoontulo?

Uskoontuloksi kutsutaan tapahtumaa, prosessia, jonka seurauksena ihminen  saa etsikkoajan, jolloin hän kokee olevansa syntinen.

Hänellä on oikeus tunnustaa syntinsä ja hänellä on etuoikeus saada synninpäästö Jeesuksen Kristuksen nimessä ja veressä.

Silloin ihminen, raamatun ilmoituksen mukaan, uudestisyntyy ylhäältä, armosta.

Jumalan lapseksi, ei tulla kasteen eikä tekojen kautta vaan yksin ja ainoastaan henkilökohtaisen uskon kautta Jeesuksen Kristuksen ristin sovitustyöhön.

Jeesus sano edelleen kaikille meille:
"Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani."  Joh. 14:6
"Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".  Joh.3:3
"Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä."  Joh.3:7

Toiset eivät koe heti mitään ns. yliluonnollista on vaan sisäinen lepo ja rauha.

Tärkeintä uskoontulossa on se, että ihminen tekee henkilökohtaisen valinnan ja vastaanottaa Jumalan antaman uskon Jeesukseen Kristukseen ainoaan syntiemme sovittajaan. Jeesus sanoo; "Minä olen tie, totuus ja elämä, ei kukaan tule Isän tykö muuten kuin Hänen kauttansa."

Sinun on hyvä tiedostaa:

Jumalan tahto on, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden. (1.Tim.2:4)

Kiinnostuksesi uskonasioita kohtaan ja halusi tulla uskoon on merkki siitä, että  Jumala kutsuu sinua pelastukseen. (Joh.6:44)

Pelastus on Jumalan lahja. Siksi sinun ei tarvitse muuta kuin ottaa se vastaan henkilökohtaisesti. (Ef.2:8)

Jumala on antanut meille Poikansa Jeesuksen Kristuksen Pelastajaksi.
Hänen välityksellään voit päästä Jumalan yhteyteen.
(Joh.14:1-6; Apt. 4:12; 1. Tim. 2:5)

Voit rukoilla vapaasti esimerkiksi näillä sanoilla;

Taivaallinen Isä, minä uskon, että Jeesus Kristus on ainokainen poikasi, joka tuli sovittamaan minunkin synnit.

Uskon, että Jeesus kuoli ristillä minunkin syntieni vuoksi.

Uskon, että Jeesus nousit ylös kuolleista todistaakseen, että kuoleman valta on voitettu valta.

Jeesus, tunnustan, että olen tehnyt syntiä Jumalaa ja lähimmäisiäni vastaan; ajatuksin, sanoin ja teoin.

Pyydän, että saisin kaikki syntini anteeksi ja lahjoittaisit minulle iankaikkisen elämän.

Pyydän Pyhän Hengen
voiman uuteen elämääni, jotta voisin todistaa rakkaudestasi minua kohtaan Jeesuksessa Kristuksessa.

Kiitos Jeesus,                                                                                                                                    että olet kuulut rukoukseni ja annat minulle rauhasi nimesi ja sovintoveresi ansion tähden.

Kiitos,                                                                                                                                              että olet tullut asumaan minun sydämeeni ja olet ottanut minut lapseksesi, yksin armosta.

Kiitos,                                                                                                                                            että saan koko elämäni elää sinun yhteydessäsi ja pääsen kerran luoksesi taivaaseen sovinto veresi ansion tähden. "

Aamen!

Saat kiittää pelastuksesta:

• Kiitä Jeesusta siitä, että hän on tullut elämääsi ja sinusta  on tullut Jumalan lapsi.(Joh.1:12)
  • Kiitä, että kaikki sinun syntisi on annettu anteeksi.(1.Joh.2:12)
  • Kiitä, että nimesi on kirjoitettu elämän kirjaan taivaassa.(Ilm.3:5)
  • Kiitä, että Jeesus ei koskaan jätä sinua (Joh. 6:37

Hengellinen kasvusi alkaa:

• Jumalan lapsena tarvitset hengellistä ruokaa voidaksesi kasvaa uskossa. Tule seurakuntaan kuulemaan opetusta ja etsi itsellesi uskovia ystäviä.
  • Kerro kaikki asiasi Jumalalle äläkä unohda kiittää häntä pelastuksesta, rukousvastauksista ja kaikesta hyvästä elämässäsi.
  • Kerro tilaisuuden tullen muillekin uskostasi. Niin uskosi pääsee vahvistumaan.
  • Raamattu on kirjojen kirja jota kannatta lukea. Aloita sen lukeminen Uudesta Testamentista. Tutki mitä Raamattu sanoo uskovien kasteesta, seurakunnasta ja Pyhällä Hengellä täyttymisestä.
  • Älä koskaan unohda, että Jumala on rakastava ja armollinen. Hän ei jätä sinua, vaikka uskosi horjuisi tunnemaailaman tasolla tai lankeaisit johonkin asiaan mikä on Jumalan Sanan vastaista.
  • Tärkeintä on, että olet Jeesukselle rehellinen kaikissa elämäsi tilanteissa.
  • Jos tunnet tarvitsevasi neuvoja tai rukousapua, ota yhteys seurakunnan sielunhoitajiin.

Uskoontulo muuttaa ratkaisevasti elämääsi.

• Jumalasta tulee sinulle läheinen Taivaallinen Isä, jolle voit  kertoa kaikki asiasi ja luottaa Hänen apuunsa ja johdatukseensa.
  • Pyhä Henki alkaa vaikuttaa sydämessäsi ja eheyttää sinua mahdollisista sisäisistä haavoista ja rikkinäisyydestä.
  • Henkilökohtaisesti koettu anteeksiantamus muuttaa myös asenteitasi  toisia ihmisiä kohtaan.
  • Jumalalla on henkilökohtainen suunnitelma sinua varten.
  • Ennen pitkää löydät myös oman palvelutehtäväsi, jossa voit antaa lahjasi Jumalan valtakunnan  käyttöön.
  • Jumalan tahto on, että voit olla onnellinen ja löytää elämäsi tarkoituksen.
  • Lopullinen kotisi on taivaassa, johon Jeesus on mennyt valmistamaan sijaa kaikille uskoville. (Joh.14:1-3)
Siunattua ja Armorikasta päivää sinulle, kaikkeen!

- kunnioittaa Jumalan Sanaa
niinkuin se on kirjoitettu -